Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ τον Σεπτέμβρη - Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Με διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητά την ανανέωση της λαϊκής ετυμηγορίας.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε αναφέροντας πως όλα όσα πετύχαμε ήταν εξαιτίας της αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού, την οποία ζητά να έχει και στη συνέχεια.


Σε κάθε περίπτωση, η δύσκολη για την ελληνική οικονομία φάση έχει τελειώσει με την εκταμίευση των 23 δις, ξεκινά η αποπληρωμή των υποχρεώσεων του κράτους προς τους ιδιώτες, «η οικονομία θα αναπνεύσει, η αγορά θα εξομαλυνθεί. Δεν πρόκειται για το τέλος της δύσκολης κατάστασης που ζούμε πέντε χρόνια τώρα, αλλά έχω την πεποίθηση πως μπορεί να είναι η αρχή του τέλους» εκτίμησε ο πρωθυπουργός.

Δεν πετύχαμε τη συμφωνία που θέλαμε

"Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Δεν πετύχαμε τη συμφωνία που θέλαμε. Σε αυτή τη μάχη κάναμε υποχωρήσεις. Φέραμε μια συμφωνία που στους δεδομένους συσχετισμούς, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε κανείς να πετύχει. Αυτή τη συμφωνία είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε, αλλά θα δώσουμε τη μάχη να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές τις συνέπειες" είπε.


Αναφέρθηκε στην αποτροπή των οριζόντιων περικοπών και μίλησε για τα πλεονεκτήματα του τρίτου μνημονίου. "Αυτή τη στιγμή έχουμε μια εγκεκριμένη τριετή συμφωνία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Μας ζητούσαν άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ, ιδιωτικοποίηση του ΑΣΜΗΕ και της μικρής ΔΕΗ. Τα παραπάνω δεν έγιναν αποδεκτά. Η επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και η αποτροπή της απελευθέρωσης των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα είναι ο ακλόνητος στόχος μας και πιστεύω ότι θα τον πετύχουμε" σημείωσε. Στη συνέχεια μίλησε για την υγεία όπου όπως είπε δεν υπάρχει εισιτήριο των 5€, ενώ προχωρά η πρόσληψη 4.500 εργαζόμενων μέσω ΑΣΕΠ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μικρότερα πλεονάσματα από εκείνα που προβλέπονταν στο παρελθόν. "Η νέα δανειακή σύμβαση δεν είναι στο αγγλικό δίκαιο, η χώρα διατηρεί προνόμια και ασυλίες που προστατεύουν την δημόσια περιουσία" συμπλήρωσε.


"Κερδίσαμε έδαφος, αλλά δεν πετύχαμε όσα προδοκούσαμε"

"Κερδίσαμε έδαφος, χωρίς να σημαίνει ότι πετύχαμε αυτό που εμείς και ο λαός προσδοκούσε. Αισθάνομαι την υποχρέωση να θέσω στην κρίση σας όσα έκανα. Και τα σωστά και τα λάθη. Υποβάλω την παραίτησή μου και την παραίτηση της κυβέρνησης. Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 του Γενάρη εξήντλησε τα όριά της" είπε και ζήτησε από τον ελληνικό λαό να αποφανθεί "αν συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τις προϋποθέσεις για να ανακάμψει η οικονομία. Θα αποφανθείτε ποιος και πως μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο δύσκολο αλλά εφικτό δρόμο της ανάκαμψης". Ο κ. Τσίπρας κάλεσε το λαό να αποφανθεί ποιος είναι εκείνος που μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος.


Να κρίνετε εκείνους που μετέτρεψαν την κυβέρνηση σε μειοψηφία

Τα πρώτα του βέλη ο Αλέξης Τσίπρας τα έριξε προς τους τέως συντρόφους του της Αριστερής Πλατφόρμας λέγοντας: "Με την ψήφο σας θα μας κρίνετε όλους. Και εκείνους που δώσαμε τη μάχη και εκείνους που επικαλούμενοι ιδεολογική συνέπεια, εισηγούμενοι την άποψη πως χρειάζεται χρηματοδότηση αλλά στη δραχμή και μετέτρεψαν σε μειοψηφία την κυβέρνηση που εξέλεξε ο ελληνικός λαός" ανέφρε και επιτέθηκε και κατά των κομμάτων που προηγήθηκαν στην εξουσία, σημειώνοντας να κρίνουν "και εκείνους του παλιού κομματικού συστήματος".


Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αλλαγές

"Φτάσαμε σε καταστάσεις οριακές για το λαό και την οικονομία. Κάναμε την υπόθεση της Ελλάδας, παγκόσμια υπόθεση. Η Ευρώπη δεν είναι η ίδια μετά το δύσκολο εξάμηνο. Οι διαφοροποιήσεις σε δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις γίνονται πιο διακριτές. Παίξαμε και παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις αλλαγές που έρχονται" σημείωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. 

"Ζήτησα να αποκτήσει το ευρωκοινοβούλιο ενεργό ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα. Η μελέτη επιπτώσεων θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εφαρμογής της συμφωνίας με τους εταίρους" εξήγησε για το αίτημά του προς τον Μάρτιν Σουλτς να μπει και η ευρωβουλή στους θεσμούς που θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση.


Αφήσαμε παρακαταθήκη διαφορετικό δείγμα διακυβέρνησης

"Αφήσαμε πίσω μας ένα διαφορετικό δείγμα διακυβέρνησης" σημείωσε ο κ. Τσίπρας για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, σημειώντας τη ρύθμιση των 100 δόσεων, τα μέτρα για την ανθρωπιστική ρήξη, το νόμος για τους μετανάστες, την ΕΡΤ, αλλά και την παρέμβαση για τις Σκουριές.

"Μπροστά έχουμε ακόμα να δώσουμε πολλές δύσκολες μάχες, αυτή τη φορά εντός της χώρας" ανέφερε και μίλησε για την στροφή του ενδιαφέροντός του στη διαφρθορά. "Η μάχη για να πληρώσουν οι αιωνίως κερδισμένοι που κανείς μέχρι τώρα δεν τόλμησε να αγγίξει. Για να αλλάξουμε το κράτος ώστε να γίνεται κάθε μέρα πιο αποτελεσματικό, πιο φιλικό για τον πολίτη" και συμπλήρωσε: "Όλα αυτά απαιτούν καθαρή εντολή, ισχυρή κυβέρνηση".


Παραμένω αισιόδοξος

"Παρά τις δυσκολίες παραμένω αισιόδοξος, πιστεύω ότι τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμη" είπε και σημείωσε: "Πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο προσγειωμένοι, προσηλωμένοι στο στόχο μιας ελεύθερης και κοινωνικά δίκαιης Ελλάδας. Δεν θα παραδώσουμε την ασπίδα των αξιών μας, σε κανέναν. Να δώσουμε τη δύσκολη μάχη να κρατήσουμε την Ελλάδα και τη Δημοκρατία στα χέρια μας και να τη σηκώσουμε ψηλά".


Δείτε το βίντεο με το διάγγελμα:




news247.gr

3 comments:

  1. Μονο Τσιπρας, μονο αυτος μπορει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη...

      Διαγραφή
    2. τουλάχιστον προσπαθεί να την φέρει. και που ξέρεις, μπορεί το κάλεσμα του να βρει ευήκοα ώτα και να βρεθούν και άλλοι "κούκοι"

      Διαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *