Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης: Είμαστε πανέτοιμοι για εκλογές - Πονηρούλης και ψευτράκος ο Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σφοδρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον πρωθυπουργό, καταγγέλλοντας πως επιλέγει να δραπετεύσει οδηγώντας τη χώρα στις εκλογές. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησε κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτική αλητεία» επισημαίνοντας πως στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση του πρωθυπουργού.

«Η Ν.Δ. είναι πανέτοιμη εδώ και καιρό, ουδέποτε είχε εμπιστοσύνη σε αυτά που έλεγε ο Τσίπρας. Έχουμε έτοιμα τα ψηφοδέλτια. Είμαστε έτοιμοι για την εκλογική μάχη» τόνισε ο Βαγγέλης Μειμαράκης τονίζοντας πως «τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες». Ο κ. Μειμαράκης εξέφρασε την απορία του για την παραίτηση του κ. Τσίπρα τονίζοντας πως προφανώς ο πρωθυπουργός παραιτείται από ένα λόγο που θα μπορούσε να λύσει στο συνέδριο. «Αισθάνεται πως κοροϊδεύει τον κόσμο και τους εταίρους, δεν είναι πολιτικά έντιμη στάση να περιμένεις να ψηφίσουν τα κοινοβούλια και να εκταμιευθεί η δόση για να πας σε εκλογές για ένα λόγο που θα μπορούσε να λυθεί. Είναι λίγο ψευτράκος, τακτικστής» είπε για τον κ. Τσίπρα ο κ. Μειμαράκης εκφράζοντας την οργή του για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν επικοινώνησε μαζί του. «Μας πάει σε εκλογές, είναι τρελό, αφού ο ίδιος δεν το θέλει, δεν το έχει, ας βάλει τον Δραγασάκη, αυτό που κάνει δεν είναι δημοκρατικό, που τα βρήκε αυτά; Μπανανία είναι εδώ; Τσιφλίκι του είναι;» διεωρητήθηκε, ξεκαθαρίζοντας πως η Ν.Δ. απαιτεί να υπάρξει η συνταγματική θεσμική διαδικασία. «Υπάρχει και έλλειμμα δημοκρατίας. Αυτός που βγήκε ως δημοκράτης, όλα τα νομοσχέδια τα έχει περάσει ως κατεπείγοντα, έχει δείξει παντού την ανικανότητά του και έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια στον Έλληνα πολίτη. Ποτέ κανείς πρωθυπουργός δεν προκάλεσε μόνος του 3 εκλογικές διαδικασίες», τόνισε καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα, πως υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διευκρίνισε πως η Ν.Δ. μόλις λάβει την εντολή θα τη χρησιμοποιήσει.



Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως επιχείρησε ανεπιτυχώς να αιφνιδιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση, αποφεύγοντας να ενημερώσει τον ίδιο για τις προθέσεις του: «Είναι λίγο ψευτάκος, πονηρούλης, τακτικιστής» δήλωσε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε δε, πως αν εξαντληθούν οι διερευνητικές προσπάθειες, τα χρονικά περιθώρια δεν επαρκούν για τη διεξαγωγή εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου - ενώ η επιλογή των εκλογών, "πιθανότατα θα φέρει και νέο Μνημόνιο". Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως θα εξαντλήσει μέσω των διερευνητικών εντολών τις δυνατότητες να βρεθεί λύση μέσα απ’ αυτή τη Βουλή, συναντώμενος κατ’ αρχάς με τον Σ. Θεοδωράκη και την Φ. Γεννηματά.

«Είναι πολύ πιθανόν, απ’ τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε τις ψήφους της ΧΑ και συμπορεύτηκε μαζί τους σε πάρα πολλές μάχες, και εφόσον εκφράζουν ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, θα συζητήσω με τα όργανα της ΝΔ να έχω μια συνάντηση με την ΧΑ, το ΚΚΕ και τον κ. Λαφαζάνη ως αρχηγό της νέας κομματικής ομάδας και ίσως με τον κ. Καμμένο». Ερωτηθείς για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει προεκλογικά η ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε πως «με τις διαδικασίες εξπρές δεν προλαβαίνουμε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα δίναμε στην ΔΕΘ». Ωστόσο, στις εκλογές η ΝΔ κατεβαίνει με όπλο της «τη συνέπεια, τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα. Ζητάμε από τους πολίτες να πούνε όχι στην αστάθεια, στην ακυβερνησία, στην ασυνέπεια, στην απειρία, στην ανεπάρκεια, στην ανικανότητα που μας έχει οδηγήσει στα γνωστά αποτελέσματα».

Όπως φάνηκε, μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Ήδη ο κ. Τσίπρας ξεκινά ακρωτηριασμένος κατά πολύ.

Η Ν.Δ. ξεκινά με το ποσοστό που πήρε τον Γενάρη, αντιθέτως, πιστεύω ότι πάρα πολύ που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα γυρίσουν στη Ν.Δ. Όσοι ψήφισαν Καμμένο νομίζω, επίσης, θα φύγουν γιατί κατάλαβαν πως τους κορόιδευε» Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη «το εικονικό πλαστό σκηνικό» που στήνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει. «Δεν πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα. Για αυτό και δραπετεύει» είπε, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε τηλεοπτική μονομαχία.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέλαβε πως ο Αλέξης Τσίπρας βάζει τη χώρα σε κίνδυνο ρωτώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει πως διασφαλίζει την πορεία της χώρας. «Να σκεφτεί ότι όποιος και να είναι πρώτος, θα φέρει νέο μνημόνιο αυτή η κατάσταση» τόνισε.


huffingtonpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *