Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας για την Ευρωπαΐκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Από την Τετάρτη 16 έως την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιείται σε πανευρωπαΐκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο η Ευρωπαΐκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ.).Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό που έχει καθιερωθεί το 2002 , κι από την Ευρώπη έχει απλωθεί στην υφήλιο.

Σκοπός της είναι η παρότρυνση των πολιτών για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων και μέσων μετακίνησης ανθρώπων, προϊόντων και υπηρεσιών, στο μέτρο φυσικά που αυτό καθίσταται εφικτό, π.χ. βάδισμα, ποδήλατο, μαζικά μέσα μεταφοράς.

Στις αστικές περιοχές, όπου η χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου κυριαρχεί στις μετακινήσεις, είναι συχνό το φαινόμενο της κυκλοφοριακής συμφόρησης, της πνιγηρής ατμόσφαιρας των καυσαερίων, του θορύβου, της πρόκλησης άγχους και τεταμένης συμπεριφοράς και γενικότερα των συνθηκών που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, κοστίζουν ακριβά κι επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα την υγεία των πολιτών.

Τηρουμένων των αναλογιών φαινόμενα τέτοιου τύπου παρατηρούνται, δυστυχώς, και στa δικά μας μικρότερα αστικά κέντρα, ειδικά στις ώρες αιχμής, όπως για παράδειγμα τα πρωινά με το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων ή την ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

Το σύνθημα της φετινής Ε.Ε.Κ. είναι «Επιλέγω(Choose). Αλλάζω(Change). Συνδυάζω(Combine)»., Δηλαδή, επιλέγουμε την ιδανικότερη λύση αλλάζοντας συνήθειες και συνδυάζοντας τους οικολογικότερους κι ορθολογικότερους τρόπους μετακίνησης και μεταφοράς.

Ο Δήμος Σκύδρας λαμβάνει μέρος στην Ε.Ε.Κ. 2015 μαζί με εκατοντάδες φορέων και εκατομμύρια ανθρώπων.

Προσκαλώ, λοιπόν, τους συμπολίτες μας και ειδικά τους νέους ανθρώπους να γίνουν μπροστάρηδες και κοινωνοί σ΄αυτήν την παγκόσμια συλλογική δράση συνεισφοράς στη βελτίωση κι αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας.

Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *