Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Βέβηλες παγανιστικές πράξεις στο εξωκλήσι των Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης στους Προμάχους σύμφωνα με τα Προμαχιώτικα Νέα

Επιβεβαιώνοντας πλήρως παλιότερη ανάρτηση των «Π.Ν.» που αναφερόταν σε διάφορες βλακώδεις πρωτόγονες “μαγείες” σε διάφορα σημεία των Προμάχων, άγνωστοι προέβησαν την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Άννης, μητέρας της Παναγίας, σε βέβηλες και ανίερες πράξεις στο εξωκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης , που βρίσκεται στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ιεράς μονής Αγίου Ιλαρίωνα. 


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το απόγευμα, ήρθαν σε γνώση μας πληροφορίες, ότι στο εν λόγω εξωκλήσι, πιστοί επισκεπτόμενοι για να ανάψουν το κεράκι τους στους Αγίους, ανοίγοντας την μικρή πορτούλα του ναΐσκου, αντίκρισαν ένα εξωκοσμικό και αποτρόπαιο θέαμα. Όλος ο χώρος ήταν ανάστατος, με εκατοντάδες φυτιλάκια να είναι σκόρπια στο πάτωμα, το ταβάνι και οι τέσσερις τοίχοι να είναι ραντισμένοι με λάδι και οι ιερές εικόνες των Αγίων να στάζουν ακόμη από το άναρχα εκσφενδονισμένο υγρό. 

Οι κρεμαστές καντήλες που υπάρχουν περιμετρικά του δωματίου να είναι σβησμένες και να έχουν κρεμαστεί σε αυτές, διάφορες εσάρπες και εσώρουχα. Γενικά επικρατούσε ένα σκηνικό που προέτρεπε σε άλλες σκοτεινές «παγανιστικές» εποχές. Τρομοκρατημένοι και με μεγάλη ταραχή, οι πιστοί αποχώρησαν μη πιστεύοντας σε αυτά που είδαν. Να τονίσουμε ότι στο εξωκλήσι πηγαίνουν πολλοί πιστοί κάτοικοι από την ευρύτερη Αλμωπία, αναζητώντας κυρίως ίαση από ασθένειες και τεκνοποιία, γι αυτό και εικάζουμε, ότι οι δράστες επέλεξαν την ημέρα της εορτής της Αγίας Άννης. 

Έχοντας λοιπόν την πληροφορία αυτή και θέλοντας να την διασταυρώσουμε, πήγαμε σήμερα επί τόπου και καταγράψαμε με την κάμερά μας τους μυστηριώδεις και ανεξήγητους βανδαλισμούς. Ακολουθούν οι εικόνες ντοκουμέντα, οι οποίες αφιερώνονται σε κάποιους, οι οποίοι μας επέκριναν και μας κατηγόρησαν ότι γράφουμε μυθεύματα και ανοησίες




απο το promahi-nea.blogspot.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *