Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Εκλογές ΝΔ: Δείτε πως ψήφισαν οι πολίτες σε Αριδαία και Εξαπλάτανο

Με απόλυτο φαβορί τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι ξεκινά ο αγώνας για τον δεύτερο γύρο που θα γίνει την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016. 
 
Σίγουρα όμως η μεγάλη έκπληξη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κατάφερε κόντρα στο ρεύμα, στις βαρονίες και στους παραγοντίσκους να πάει στον δεύτερο γύρο κερδίζοντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος έμεινε πίσω. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση αν και θα περίμενε να πάει καλύτερα μιας και οι οπαδοί τους ήταν αυτοί που έκαναν την ποιο μεγάλη φασαρία. Στο νομό Πέλλας ουσιαστικά ήρθε η κατάρρευση για τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος πριν από περίπου 1,5 χρόνο είχε σαρώσει στην περιοχή ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και την Κυριακή είδε να καταγραφεί συνολικά 42% περίπου έναντι 33% περίπου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σε αυτό το σημείο αναφέρουμε ότι οι προβλέψεις από το στρατηγεία του κου Τζιτζικώστα έκαναν λόγο για ποσοστά 60% έως 70% στην Πέλλα. Όταν όμως στο σπίτι σου, στην περιοχή σου, στην εκλογική σου περιφέρεια δεν καταφέρνεις να πάρεις μεγάλη διαφορά τότε το παιχνίδι είναι χαμένο. Ως μια ήρεμη και αθόρυβη δύναμη καταγράφεται στην Πέλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πήρε το διόλου ευκαταφρόνητο 17% ένα ποσοστό το οποίο αποτελεί προίκα για τον δεύτερο γύρο. Στην τέταρτη θέση ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 9%. Όταν ένας στους 10 πολίτες στην Πέλλα επιλέγουν Άδωνι Γεωργιάδη κάτι σημαίνει και αυτό.


Τα αποτελέσματα ανά Δήμο


Ειδικότερα στον Δήμο Έδεσσας πρώτος βγήκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 40% έναντι 31% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στον Δήμο Πέλλας ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατέγραψε συνολικά 48% έναντι 28% του Βαγγέλη Μειμαράκη ενώ στην Σκύδρα και στην Αλμωπία ναι μεν ήταν πρώτος ο κος Τζιτζικώστας αλλά με μικρές διαφορές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το καλύτερο του ποσοστό το κατέγραψε στην Έδεσσα με 21% ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Αλμωπία με 15%. Τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει στον δεύτερο γύρο μιας και κατά τα φαινόμενα ίσως υπάρξει συνασπισμός μεταξύ των τριών Κυριάκου Μητσοτάκη, Απόστολου Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη. Μένει όμως να δούμε αν θα ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι. Ειδικότερα στην Αλμωπία ο κος Τζιτζικώστας κατέλαβε το 35% έναντι 32% του κου Μητσοτάκη. Πάντως στον Εξαπλάτανο ο Βαγγέλης Μειμαράκης βγήκε πρώτος 50% έναντι 28% του κου Τζιτζικώστα. Δείτε στον πίνακα τα αποτελέσματα.
 
 
 
από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *