Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η Ελλάδα είπε το μεγάλο «ναι» στο σύμφωνο συμβίωσης

Με 194 ψήφους υπέρ, το ελληνικό κοινοβούλιο έδωσε – επιτέλους- το πράσινο φως στα ομόφυλα ζευγάρια τη δυνατότητα να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης.



Μετά από μια πολύωρη συζήτηση, η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο καθιστώντας το επίσημο νόμο του κράτους.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αναμφισβήτητα μια ιστορική στιγμή για τη χώρα, μιας και για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι ομόφυλες σχέσεις αναγνωρίζονται συνταγματικά.

Εγίνε, επίσης, δεκτή η τροπολογία σχετικά με την κατάργηση του αναχρονιστικού άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τη μεταξύ ανδρών «ασέλγεια παρά φύση». 
 
 
 

ΠΗΓΗ: avmag.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *