Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πιάσαμε 13άρι... στα γήπεδα της Β' κατηγορίας


Φτάσαμε αισίως στο 1/3 της αγωνιστικής περιόδου για τον 1ο όμιλο της Β κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Πέλλας και πάμε να δούμε την πορεία των 10 ομάδων.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook!


 
Ποιες ομάδες βρίσκονται στην κορυφή... ποιες είναι αήττητες... ποιοι ξεκίνησαν με μείον βαθμούς... Οι καλύτερες επιθέσεις και καλύτερες άμυνες.... Οι αδιάφοροι και οι πρωταγωνιστές...

Άλλοι πιάνουν το 13αρι και είναι ευτυχισμένοι για μια ζωή και άλλοι έχουν πιάσει τους 13 βαθμούς και βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την χαρά της προοπτικής για ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν ''σαλόνια'' της Α κατηγορίας.

Τυπικά πρώτος ο Φίλιππος Φλαμουριάς με την καλύτερη επιθετική συγκομιδή αφού παίρνει άριστα 20(γκολ) και την 4η καλύτερη άμυνα με 9 τέρματα.

Συναντάμε μια πολύ έμπειρη ομάδα με ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες και όπλο την δυνατή έδρα τρία στα τρία μέχρι στιγμής . Το τέλος του 1ου γύρου θα τους βρει αντιμέτωπους με τον Μακεδονικό Έδεσσας (εντος) , Δάφνη Παναγίτσας και Ακρίτα Σωσάνδρα εκτός έδρας.

Η Αστραπή Ζέρβης έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί , διαθέτει ένα δυνατό σύνολο και δυνατή έδρα που δυσκολεύει όποιος βρεθεί απέναντι της... Δεύτερη καλύτερη επίθεση και δείχνει ότι θα στηριχθεί σε αυτήν. Κλείνει τον πρώτο γύρο αντιμετωπίζοντας εντός έδρας την Περίκλεια , τον Άγρα και πηγαίνει στην Δωροθέα.

Η Αναγέννηση Δωροθέας βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με άλλες τρεις ομάδες με 13 βαθμούς και απολογισμό 4-1-1...και θέλει να παραμείνει εκεί ως το τέλος. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Σελκου έχουν παρουσιάσει μια αρκετά καλή εικόνα παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο αποτελούμενοι από ένα κάρμα νέων και έμπειρων παικτών , με ένα βασικό κορμό από πέρσι δείχνουν ένα συμπαγές σύνολο με 15 τέρματα υπέρ και 8 κατά (από τις καλύτερες άμυνες έως τώρα) είναι μια από τις ομάδες που θα παλέψουν για τα εισιτήρια της ανόδου. Το τέλος του πρώτου γύρου θα τους βρει αντιμέτωπους με τον Αγρα (εκτός) και με Σωσανδρα και Ζερβη εντός έδρας.

Ο Ακρίτας Σωσάνδρας σε αυτά τα πρώτα 6 παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις 6 τέρματα και δείχνει να στηρίζεται στην πολύ καλή αμυντική της λειτουργία αν και στον πάγκο της βρίσκεται ένας πρώην επιθετικός ποδοσφαιριστής(Χρήστος Δούμος) η φιλοσοφία της ομάδας έχει την ετικέτα ''προσέχω για να έχω'' Η Σωσάνδρα είναι μαζί με τη Ζέρβη οι ομάδες που έχουν δώσει τα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια(4). Το νεανικό σύνολο του Χρήστου Δούμου παίζει με την Δάφνη Παναγίτσας εντός , πηγαίνει στη Δωροθέα για το γειτονικό ντέρμπι και υποδέχεται τον Φίλιππο Φλαμουριάς.

Στην 5η θέση βρίσκουμε μια ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -4 βαθμούς και έχει συγκομιδή ίδια με τον πρωτοπόρο (4-1-1)...Ο Μακεδονικός Έδεσσας ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και ενώ θα περίμεναν κάποιοι πως θα είναι απλώς κομπάρσος στο πρωτάθλημα έχει αποδείξει πως διαθέτει ένα αξιόλογο σύνολο που θα παλέψει για ένα καλό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα. Δεύτερη καλύτερη άμυνα μετά την Σωσάνδρα αλλά και τα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια(4) μαζί με τον Εθνικό Αριδαίας. Φλαμουριά( εκτός) – Γραμματικό (εντός) και Περίκλεια (εκτός) - οι αντίπαλοι τις 3 τελευταίες αγωνιστικές του 1ου γύρου.

Άλλη μια ομάδα της Έδεσσας βρίσκεται στην 6η θέση , αγνοεί την ισοπαλία έως τώρα με ίδιες νίκες και ήττες και 9 βαθμούς όσους και ο Μακεδονικός , παίζει με Δωροθέα (εντός) , Ζέρβη (εκτός) και Εθνικός Αριδαίας (εκτός). Ο Άγρας όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα είναι μια ομάδα που παίζει χωρίς σκοπιμότητες στο παιχνίδι του και το Χ είναι άγνωστη λέξη για αυτόν.

Mια ομάδα ή μάλλον ομάδες (αποτελείται από την συνύπαρξη αρκετών χωριών) που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον βαθμούς(-2) είναι ο Δικέφαλος όχι του Βορρά αλλά της Καρατζόβας έχει κοντράρει όλα τα παιχνίδια κόβοντας βαθμούς από τους πρωτοπόρους , 3 βαθμοί με 1 νίκη και 2 ισοπαλίες (Φλαμουριά - Δωροθέα). Βαθμολογικό κίνητρο δείχνει να μην υπάρχει , υπάρχει όμως ενθουσιασμός για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα και όπως κάθε Δικέφαλος έχει στο DNA το πάθος για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Η Καρατζόβα πηγαίνει στη μακρινή Ζέρβη , υποδέχεται τον Εθνικό και τον Μακεδονικό.

Μάθε παιδί μου γράμματα - ποδοσφαιρικά - θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ομάδας που βρίσκεται στην 8η θέση καθώς ο Εθνικός Γραμματικού αποτελείται από νέα παιδιά με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη τους , το ωραίο ποδόσφαιρο την ευχαρίστηση του και μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Το καλό κλίμα είναι οδηγός και ο ενθουσιασμός για ένα μικρό χωριό (160-170 κατοίκων) με παίκτη προπονητή τον Γιάννη Σταματίδη (ένα νέο παιδί που προσπαθεί πολύ για την ομάδα του) και μια άκρως ανανεωμένη ομάδα με 9-10 προσθήκες ευελπιστεί σε ένα θετικό κλείσιμο πρώτου γύρου και ακόμα καλύτερο δεύτερο. Το Κάτω Γραμματικό αντιμετωπίζει τον έτερο Εθνικό (Αριδαίας) εντός έδρας , πηγαίνει στον Μακεδονικό Έδεσσας (Κλεισοχώρι) και κλείνει τον 1ο γύρο με την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Δάφνη Παναγίτσας.

Στην 9η θέση η Παναγίτσα με 4 βαθμούς όσοι και οι μείον , τουτέστιν μηδέν εις το πηλίκο... Μια νίκη και μια ισοπαλία ο φετινός απολογισμός κέρδισε δύσκολα τον Εθνικό στην.... Υδραία και πήρε ισοπαλία από την Αστραπή Ζέρβης με 2-2.

Σωσάνδρα (εκτός) , Φλαμουριά (εντός) και Γραμματικό (εκτός) τα εναπομείναντα παιχνίδια με σκοπό να πάρει τους ''πρώτους'' της βαθμούς για την φετινή χρονιά.

Δάφνες ποιότητας υπάρχουν αρκεί να τις αξιοποιήσει η Δάφνη Παναγίτσας!!!

Το 10 το καλό ακούει στο όνομα Εθνικός Αριδαίας και όχι Υδραίας που είναι και η έδρα του...

Το σύνολο του Βασίλη Μαντζάρη δεν έχει γευτεί ακόμα την χαρά της νίκης αν και έχει δώσει τα 4 από τα 6 παιχνίδια στο σπίτι του και δεν θέλει να είναι ο πρώτος γύρος ο γύρος της συμφοράς.

Ευκαιρία πρώτη στο Γραμματικό... Ευκαιρία δεύτερη στην Περίκλεια... Ευκαιρία τρίτη στην Υδραία με τον Άγρα....

Και γιατί όχι το 3 στα 3!!!

Από το καλοκαίρι δύο άνθρωποι γνώστες του ποδοσφαίρου όλα αυτά τα χρόνια , ο λόγος γίνεται για τον Πρόεδρο Κώστα Παλίκογλου και τον Προπονητή Βασίλη Μαντζάρη έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια κατεβάζοντας πρώτον τον Εθνικό Αριδαίας - μια ιστορική ομάδα - στην Β κατηγορία μετά από κάποια χρόνια απουσίας και δεύτερον και κυριοτέρον ιδρύοντας την Ακαδημία Joga Bonito στα γηπεδάκια της Υδραίας με την συμμετοχή πολλών μικρών μας φίλων διάφορων ηλικιών.

Συμπέρασμα: ότι ο Εθνικός τα επόμενα χρόνια να βγάλει νέα ταλέντα που θα επανδρώσουν τις ομάδες του νομού μας και σε μεγαλύτερες κατηγορίες και μακάρι να δούνε οι άνθρωποι του και παίκτες του σε εθνικές κατηγορίες.

Προς το παρόν την παράσταση κλέβουν ο κέρβερος Νούσης - Αβραάμ - Κορεκτσίδης - Καλκαβούρης - Ουρτζάνης κ.α με χρόνια θητείας στα ερασιτεχνικά γήπεδα του Νομού Πέλλας.

Το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας αν και δεν προωθείται σχεδόν καθόλου από τα sites του Νομού μας αποδεικνύει πως είναι αρκετά ανταγωνιστικό με πολλές ομάδες να παλεύουν για τα εισιτήρια της ανόδου.

Σίγουρα Α1 και Α κατηγορία προσφέρονται για καλύτερο θέαμα αλλά ρίξτε και μια ματιά στην Β κατηγορία νομίζουμε πως αξίζει τον κόπο.

Το αφιέρωμα του 1ου ομίλου της Β κατηγορίας είναι ένα μικρό δείγμα των ομάδων και δεν αντικατοπτρίζει την πλήρη εικόνα αυτών , καθώς ακολουθούν άλλα 12 παιχνίδια και ο Γενάρης είναι κοντά και η ενίσχυση είναι δεδομένη.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook!



 
ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *