Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Γιάννης Σηφάκης : ''Πάταξη «μαύρης» διακίνησης αγροτικών προϊόντων απευθείας από το χωράφι κυρίως από ξένους εμπόρους''

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης - Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Οικονομικής Αστυνομίας – ΣΙΚΑΠ – Ομάδων παραγωγών αγροτών - Μεταποίησης - προέδρου Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή των βουλευτών Γιάννη Σηφάκη (Πέλλα) και Φρόσως Καρασαρλίδου (Ημαθία) .

Αυστηροποίηση των διατάξεων για τους χώρους συγκέντρωσης αγροτικών προϊόντων

Στόχος η διαφύλαξη των Ομάδων Παραγωγών, των Συνεταιρισμών, των σοβαρών εμπόρων και εν τέλει του ίδιου του αγρότη 

Στην σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη μελετήθηκαν τρόποι για την πάταξη των κυκλωμάτων «μαύρης» διακίνησης αγροτικών προϊόντων (ροδάκινα, κεράσια και άλλα) καθώς και αυστηροποίηση των διατάξεων για τους χώρους συγκέντρωσης αγροτικών προϊόντων σε Πέλλα και Ημαθία. 

Από όλους τους παρευρισκόμενους τονίστηκε η απόλυτη ανάγκη πάταξης των κυκλωμάτων «μαύρης» διακίνησης αλλά και η ανάγκη σοβαρών αποφάσεων και εξορθολογισμού της συγκέντρωσης κυρίως του συμπύρηνου-βιομηχανικού ροδάκινου. 

Η αντιμετώπιση των κυκλωμάτων ουσιαστικά παράνομης διακίνησης θα είναι καίρια και αποτελεσματική.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *