Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Μάγεψε «Ο Θόδωρον και το κοκκύμελον» μικρούς και μεγάλους στη «Μίεζα» Κοπανού

Μάγεψε μικρούς και μεγάλους το παιδικό παραμύθι του Κοσμά Τσίναλη στην ποντιακή διάλεκτο Ο Θόδωρον και το κοκκύμελον, που παρουσιάστηκε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Γυμναστικού Συλλόγου Νέων Κοπανού «Η Μίεζα».


 
Μέσα από την πραγματικά μαγευτική παρουσίαση του συγγραφέα Κοσμά Τσίναλη, της έτερης ομιλήτριας Αναστασίας Μαχαιρίδου, της αφηγήτριας Ροζαλίας Γαβριηλίδου και του λυράρη Κώστα Κακουλίδη, οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν στον πανέμορφο κόσμο ενός μικρού παιδιού μέσα από την ομορφιά της ποντιακής διαλέκτου.


 
Ο συγγραφέας Κ. Τσίναλης ανάμεσα στο ΔΣ και μέλη του Συλλόγου (φωτ.: Δώρα Μπαλτατζίδου)

Μετά το πέρας της παρουσίασης τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία, μέσα από το παιχνίδι, να μάθουν την ποντιακή ονομασία διαφόρων αντικειμένων.
 
 
 pontos-news.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *