Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Θεοδωράκι Αλμωπίας: "Αφιερωμένο στον παππού μου που τον καταδίκασαν να πεθάνει σε άλλο κράτος..."

Το όνομα τού Ιωάννης Παπαντωνίου γεννήθηκε το 1923 στο θεοδωρακι Πέλλας έφυγε το 1947 για να πολεμήσει στα Σκόπια αφήνοντας γυναίκα και παιδί την πέτρα (γιαγιά) και τον Γιώργο (πατέρα). Λόγω των αντίθετων πολιτικών πεποιθήσεων τρεις συγχωριανοί του υπέγραψαν να μην ξαναγυρίσει στον τόπο του. Πέθανε στα Σκόπια το 1966 κάνοντας πιο ευτυχισμένους τους τρείς ευυπόληπτους πολίτες του χωριού τους κουκουλοφόρους της β' εσσο. Ο πατέρας μου τον γνώρισε στα 17 του, ενώ συνέχισαν να τον πολεμάνε.



*Κείμενο Γιάννης Παπαντωνίου αφιερωμένο στον παππού μου και στον πατέρα μου. Παππού για μας θα είσαι ήρωας του χωριού και ας μην είχες αυτά που τα λένε αξιώματα . σε καταδίκασαν με την υπογραφή τους οι κουκουλοφόροι αφεντάδες του θεοδωρακειου που τόσο υπέφερε το χωριό από αυτούς.


ialmopia.gr

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *