Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Διαμόρφωση αύλειου χώρου μαθητικής εστίας & δημιουργία διαδραστικού πάρκου αναψυχής στην Αριδαία

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗ ΔΑΠΑΝΗ: 99.999 ΕΥΡΩ



Στην προαναγγελία ενός σημαντικού έργου για την πόλη της Αριδαίας προχώρησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μελέτη για τη δημιουργία ενός διαδραστικού πάρκου αναψυχής στο κέντρο της πόλης, με τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου της Μαθητικής Εστίας.


Οι εργασίες που θα γίνουν θα περιλαμβάνουν καθαιρέσεις πλακοστρώσεων δαπέδων παντός τύπου, εκσκαφές για τη μόρφωση του εδάφους και επιχώματα από κοκκώδη υλικά. Η βάση της κύριας όψης του αύλειου χώρου θα κατασκευαστεί από σκυρόδεμα C16/20, το πάχος της θα είναι 0,15μ. και θα τοποθετηθεί χαλύβδινο δομικό πλέγμα Β500C. Οι επιστρώσεις που θα γίνουν θα δημιουργούν μεγάλα καρέ από τσιμεντόπλακες, διαστάσεων 400x400x35 mm (τύπου βοτσαλωτές) και από συμπαγή κυβόλιθους από τσιμέντο, διαστάσεων 260x160x80mm οιουδήποτε σχεδίου, χρώματος και υφής. Επίσης, θα γίνουν επιστρώσεις δαπέδων με απλές τσιμεντόπλακες, διαστάσεων 400x400x35mm, χρώματος λευκού και μαύρου για τη δημιουργία υπαίθριας σκακιέρας. Στην πλαϊνή είσοδο θα τοποθετηθεί γρανιτικός κυβόλιθος, διαστάσεων 10x10x10cm. Σε ορισμένα σημεία του αύλειου χώρου θα τοποθετηθεί κυβόλιθος από τσιμέντο διάτρητος, διαστάσεων 50x50x10cm με διάκενο μεταξύ τους για την εγκατάσταση πρασίνου. Στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ θα γίνει συντήρηση του δαπέδου με ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και νέα ασφαλτική στρώση.

Ακόμη προβλέπεται να γίνει και αντικατάσταση της παλαιάς συρμάτινης περίφραξης με γαλβανισμένη εν θερμώ περίφραξη ελεύθερου ύψους 1,50μ. Στην κύρια όψη θα γίνει επένδυση του υφιστάμενου συμπαγούς τμήματος που έχει διαβρωθεί με διακοσμητικές εμφανείς δρομικές πλινθοδομές. Στο κάτω τμήμα της όψης αυτής θα τοποθετηθούν κανάλια αποστράγγισης δαπέδων, τυποποιημένα κανάλια εσωτερικού πλάτους 150 mm, με σχάρες από γαλβανισμένο χάλυβα για τα όμβρια ύδατα της αυλής. Διάσπαρτα και όπου κρίνεται αναγκαίο από της κλίσης που θα προκύψουν στον αύλειο χώρο θα τοποθετηθούν τυποποιημένα φρεάτια αποστράγγισης και αποχέτευσης ομβρίων.

Τέλος θα δημιουργηθούν παρτέρια/πεζούλια πρασίνου τόσο συνεπίπεδα με την πλακόστρωση, όσο και χτιστά από εμφανή σκυρόδεμα, ύψους περίπου 0,45cm και πλάτους 0,25 cm, ενώ στα σημεία των καθιστικών τα πεζούλια/πλάτη θα έχουν ύψος περίπου 1,00 m και πλάτος 0,25 cm.

Σε επιλεγμένα σημεία θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός και ειδικότερα μονόφωτα φωτιστικά σώματα, παγκάκια χτιστά με πλάτη και καθιστικό από εμφανή σκυρόδεμα, κάδοι απορριμμάτων, μεταλλικές σχάρες δένδρων, τραπεζόπαγκοι, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων, παγκάκια χωρίς πλάτη και με πλάτη, όργανα γυμναστικής εξωτερικών χώρων (όπως όργανο ποδηλάτου, όργανο ελλειπτικής κίνησης, όργανο πάγκου κοιλιακών) καθώς και άλλες οικοδομικές εργασίες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *