Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Συνάντηση Γιάννη Μαγκριώτη με ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πέλλας


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΜΕ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΕΛΛΑΣ

Ο  Γιάννης Μαγκριώτης, Συντονιστής της Κίνησης ΠΡΟOΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την ανάπτυξη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΉΘΗΚΕ με την ΝΕ του ΠΑΣΟΚ ΠΕΛΛΑΣ και το μέλος της ΚΕ ΚΙΚΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.
Η συνάντηση έγινε, με πρωτοβουλία της Κίνησης.
Ο Γιάννης Μαγκριώτης, εκ μέρους της Κίνησης, παρουσίασε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ :
-Τους στόχους και το πλαίσιο λειτουργίας της Κίνησης ΠΡΟOΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
-Τις βασικές πρωτοβουλίες και προτάσεις της, για την ανάπτυξη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
-Τις ειδικότερες προτάσεις, για την ανάπτυξη της Περιφερικής Ενότητας ΠΕΛΛΑΣ.
-Τις βασικές αδυναμίες και τα λάθη, της σημερινής διοίκησης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην συζήτηση που ακολούθησε, συμφωνήθηκε, ότι είναι αναγκαία :
-Η ανάπτυξη, ενός ολοκληρωμένου και ιεραρχημένου προγραμματικού σχεδίου, για την ανάπτυξη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, όπως και της Περιφερικής Ενότητας ΠΕΛΛΑΣ.
-Η συγκρότηση, μιας ευρύτερης συμπαράταξης παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων, που θα συγκροτήσουν το προοδευτικό αναπτυξιακό σχέδιο, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα ΠΕΛΛΑΣ.
-Η άσκηση, ουσιαστικού δημοσίου ελέγχου, στις επιλογές της διοίκησης, της Περιφέρειας, σημειώνοντας, ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, είναι ο βασικός φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με την αποκλειστική ευθύνη στην διαχείριση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).
-Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχε στην διάθεση της, περίπου 1.5 δις ευρώ, από το 4ο ΚΠΣ (ΕΣΠΑ), την προηγούμενη προγραμματική περίοδο και στην τρέχουσα, περισσότερα από 1 δις ευρώ και τα αποτελέσματα είναι περιορισμένα.
-Τα αναπτυξιακά αποτελέσματα, είναι δυσανάλογα, των πόρων που διατίθενται και των δυνατοτήτων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι καθυστερήσεις, που παρατηρούνται, στην υλοποίηση των έργων και οι υπερβάσεις των προϋπολογισμών τους, σε πολλές περιπτώσεις, έχουν προκαλέσει την εισαγγελική παρέμβαση.
-Η Περιφερειακή Ενότητα ΠΕΛΛΑΣ, είναι από της περιφέρειες που  έχουν πληγεί από την κρίση, περισσότερο, από άλλες περιοχές.
-Τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση, στον χειμερινό και ιστορικό τουρισμό, στην εκπαίδευση, στις ΑΠΕ, δεν έχουν αξιοποιηθεί.
Ένας, από τους βασικούς λόγους, είναι και η μη ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων, για την οδική σύνδεση της ΕΔΕΣΣΑΣ με την Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα οδικά δίκτυα της χώρας και της Ευρώπης.
Η ΕΔΕΣΣΑ είναι η μοναδική Πρωτεύουσα της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και τα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ είναι η μοναδική μεγάλη πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, που δεν συνδέονται με αυτοκινητόδρομο, με την Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς,  παρ’ ότι η μελέτη για την κατασκευή του έργου, είναι έτοιμη από το 2015, ούτε η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ούτε η κυβέρνηση δεν φρόντισαν να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
-Επίσης, δεν έχουν προχωρήσει καθόλου, οι εργασίες αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *