Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Συνάντηση ΣΕΑΣ Πέλλας και Κοινοπραξίας ΟΠ Ημαθίας με παρουσία του Γιάννη Σηφάκη για την διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων και μεγαλόκαρπων

Συνάντηση ΣΕΑΣ Πέλλας με Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας με παρουσία του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη για την διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων και μεγαλόκαρπων και την δωρεάν διάθεση αγροτικών προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γιάννης Σηφάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς, το μέλος του ΔΣ και τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΑΣ Γιάννης Στογιαννίδης και εκ μέρους της Ημαθίας ο Χρήστος Γιαννακάκης, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας.

Η συζήτηση περιστράφηκε στην εταιρική μορφή της διεπαγγελματικής οργάνωσης, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν, με τι όρους, με τι σκοπούς, πως μπορεί η διεπαγγελματική να βοηθήσει ουσιαστικά τα προϊόντα της περιοχής και την θέση του αγρότη, πως μπορεί να διασφαλιστεί η συμμετοχή της Πέλλας για την συμμετοχή της Πέλλας σ’ αυτήν, ο ιδιαίτερος ρόλους της Πέλλας με βάση τις ποσότητες που διαθέτει σε κεράσια, συμπύρηνα και επιτραπέζια ροδάκινα, ο συντονισμός, η έρευνα αγοράς απαραίτητα στοιχεία για την χάραξη πολιτικής, το μάρκετιγκ των προϊόντων στο εξωτερικό.

Αποφασίστηκε η άμεση διοργάνωση σύσκεψης των οργανώσεων Πέλλας και Ημαθίας για την συνεννόηση και τον τον συντονισμό τους όσον αφορά την δωρεάν διάθεση αγροτικών προϊόντων μέσω του προγράμματος αντί του εμπάργκο.

Ακόμη ζητήματα που αφορούν το πώς να εφαρμοστεί η δυνατότητα που έδωσε η κυβέρνηση μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού αναδιάρθρωσης και αγροτικών χρεών να διευκολυνθούν οι οργανώσεις και οι αγρότες των περιοχών Πέλλας και Ημαθίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *