Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Nέο Μνημόνιο: Ουδείς εξαιρείται των νέων μέτρων!

ΣΤΟ «ΤΣΟΥΒΑΛΙ» ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε τα χέρια με τους Θεσμούς για νέα επώδυνα μέτρα που στη θεωρία μπορεί κατά τον Αλέξη Τσίπρα να «βγαίνει», στην πράξη όμως ο λογαριασμός φαντάζει απελπιστικά εξωπραγματικός!
Καταδικασμένη η ελληνική κοινωνία να παίρνει λίγα και να πληρώνει πολλά! Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τόσους μήνες διαπραγμάτευσης κατάφερε να ζητά από τον ελληνικό λαό να δώσει από αυτά που δεν έχει. Ουν αν λάβοις, παρά του μη έχοντος! Με την ισοπεδωτική μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.681 ευρώ και τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα φτάσουν να ζουν με εισοδήματα... Βουλγαρίας!
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι, με το νέο ασφαλιστικό οι μέσες νέες συντάξεις στη χώρα μας θα κυμαίνονται από 280-650 ευρώ! Πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις έως 18% στις μηνιαίες αποδοχές τους λόγω της περικοπής στις προσωπικές διαφορές της κύριας σύνταξης. Και οι απώλειες δεν τελειώνουν εδώ. Όσοι δεν είδαν μειώσεις στις επικουρικές τους με το τελευταίο «ψαλίδισμα», πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο, αφού η συμφωνία περιλαμβάνει επιπλέον μειώσεις έως 18% στις επικουρικές.
Οι συνταξιούχοι όμως δεν θα δουν μόνο περικοπές στις αποδοχές τους, αλλά θα αναγκαστούν με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.681 ευρώ να πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο από αυτόν που πληρώνουν σήμερα. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα ξεκινήσει από το 2020. Δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας μειώνει τις αποδοχές των φορολογουμένων και από πάνω τους επιβάλλει επιπλέον φόρους!

«Σφαγή» λόγω... αφορολόγητου ορίου

Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες με εισόδημα από 475 ευρώ το μήνα, θα ξεκινήσουν να βλέπουν απώλειες, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου. Οι μειώσεις αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα τα εισοδήματα. Δηλαδή:
  • σε εισόδημα 6.700€: επιβάρυνση 224€
  • σε εισόδημα 7.000€: επιβάρυνση 290€
  • σε εισόδημα 7.600€: επιβάρυνση 422€
  • σε εθισόδημα 8.200€: επιβάρυνση 554€
  • σε εισόδημα 8.600€: επιβάρυνση 642€
  • σε εισόδημα 9.200€: επιβάρυνση 774€
  • σε εισόδημα 10.500€: επιβάρυνση 1.060€
  • σε εισόδημα 12.000€: επιβάρυνση 1.390€
  • σε εισόδημα 15.000€: επιβάρυνση 2.050€
  • σε εισόδημα 18.000€: επιβάρυνση 2.710€

Η «σφαγή» των συνταξιούχων

Έως και 18% οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Οι απώλειες θα είναι διαφορετικών ταχυτήτων και θα τις υποστούν όσοι λαμβάνουν συντάξεις -οι οποίες βγήκαν πριν την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου- που εμφανίζουν προσωπικές διαφορές, συμπαρασοντας και τις επικουρικές.
Το «ταβάνι προστασίας» ορίζεται σε 18%, ώστε να μην μειωθούν πολύ τα ποσά των υψηλών συντάξεων που εμφανίζουν προσωπικές διαφορές που αγγίζουν ακόμα και το 40%. Αυτό ωστόσο μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες μέχρι και 350 ευρώ στις παλαιές συντάξεις. Οι συνταξιούχοι που επηρεάζονται από αυτό το μέτρο είναι, δικηγόροι, γιατροί, πανεπιστημιακοί αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτήθηκαν με 35ετία.   

Αυτά είναι τα μέτρα της συμφωνίας

  1. Από 1/1/2019 περικοπή έως 18% της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις
  2. Περικοπή έως 18% στις επικουρικές
  3. Από 1/1/2020 μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 8.636€ (άγαμος) στα 5.681€
  4. Απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές σε τουριστικές περιοχές, χωρίς να απαιτείται απόφαση από την περιφέρεια
  5. Νέα αξιολόγηση και κινητικότητα στο Δημόσιο
  6. Επιβάλλεται «ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων
  7. Πώληση 30-40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
  8. Καταργείται η διαδικασία της προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων
  9. Πλήρης εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
  10. Για το 2018 προβλέπονται μέτρα 447 εκατομμυρίων ευρώ

 
 
www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *