Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Υψηλότερο φέτος το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών λένε οι βιομήχανοι

Υψηλότερο έναντι των προηγούμενων χρόνων είναι φέτος το εισόδημα των παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου, λόγω -μεταξύ άλλων- της αύξησης της παραγωγής, επανέλαβε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), Κώστας Αποστόλου.

Τόνισε ότι "οι παραδοτέες ποσότητες συμπύρηνου ροδακίνου που ανήλθαν έως τις 31/7 σε 164.000 τόνους, έναντι 106.000 τόνους το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παραλήφθηκαν από τους κονσερβοποιούς στα 24 λεπτά/κιλό". 

Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με τις μεσοπρώιμες και όψιμες ποικιλίες που ξεκίνησαν να συγκομίζονται στις 7/8, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι οι τιμές θα ανακοινωθούν περί το τέλος του τρέχοντος μηνός, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτιμάται ότι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα ή ελαφρά υψηλότερα. 

Πάντως, ο ίδιος εκφράζοντας την πλειοψηφία των κονσερβοποιών, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μικροκαρπία και το γεγονός ότι παραγωγοί μαζεύουν πράσινα ροδάκινα, κάτι που χαρακτήρισε ανεξήγητο, και επισήμανε ότι "η τιμή πάντα διαμορφώνεται με βάση την ποιότητα, τον όγκο και την αγορά". 

Οι φετινές ποσότητες παραγωγής εκτιμώνται σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου σε 450.000 τόνους, έναντι των 277.000 τόνων πέρυσι. 

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι "ποσότητες μέχρι και 450.000 τόνους μπορούμε να τις διαχειριστούμε. Εάν ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα». 
 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *