Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Στην Πολυκάρπη η 2η συνάντηση προυσαλιωτών παρουσία του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτη Προύσας κ. Ελπιδοφόρου

Στο Δήμο Αλμωπίας και την Τ.Κ. Πολυκάρπης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η Συνάντηση Προυσαλιωτών, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Πολυκάρπης «Ο Αριστοτέλης», τον Πατέρα Κωνσταντίνο Χοροζάνη, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και εθελοντές του χωριού.

Αρχικά, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Πολυκάρπης και επιμνημόσυνη δέηση για τους Προυσαλιώτες χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου ο οποίος ήταν και φέτος το τιμώμενο πρόσωπο των εκδηλώσεων. Ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση στην ανακαινισμένη αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος, όπου εμφανίστηκαν κατά σειρά η χορωδία και το χορευτικό συγκρότημα των Προυσαλιωτών Καβάλας, η Πανελλήνια Ένωση Κουβουκλιωτών και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυκάρπης «Ο Αριστοτέλης». Σημαντική ήταν και η ομιλία του κ. Γιάννη Γκλαβάκη, ο οποίος αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στην Προύσα, ενώ είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στήθηκε μια εξαιρετική έκθεση με προσωπικά αντικείμενα του ίδιου του κ. Γκλαβάκη.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ξενάγησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο στα Λουτρά Πόζαρ, όπου είχε την ευκαιρία να του μιλήσει για την περιοχή μας και του παρέθεσε γεύμα.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Συγκινούμαι πραγματικά κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν ξεχνούν τις ρίζες τους και τιμούν με κάθε ευκαιρία τους προγόνους μας. Η σημερινή μέρα για όλους εμάς που βρεθήκαμε στην Πολυκάρπη, είναι ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία. Ο Δήμος Αλμωπίας στηρίζει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ανάδειξη της παράδοσης, του πολιτισμού και της λαογραφίας και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά τον Πατέρα Κωνσταντίνο Χοροζάνη ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους ανθρώπους του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυκάρπης «Αριστοτέλης», καθώς επίσης και σε όλους τους εθελοντές που δούλεψαν και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Παράλληλα, ευχαριστούμε θερμά όλους τους φιλοξενούμενους Συλλόγους και φορείς, τους Δημάρχους και όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, καθώς επίσης και τον κ. Γιάννη Γκλαβάκη ο οποίος εκτός από την ομιλία του διέθεσε γι’ αυτή την ξεχωριστή μέρα προσωπικά του αντικείμενα προς έκθεση. Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω τη σημαντική συμβολή της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας η οποία ανέλαβε την οργάνωση της διαφήμισης και των δημοσίων σχέσεων, την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας για τη συντήρηση του κτιρίου και την καθαριότητα του οικισμού και το Τοπικό Συμβούλιο για τη συνεργασία.Η επόμενη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *