Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Τελικά πόσο καλό είναι το αλκοόλ μέσα στα ζεστά ροφήματα για την αντιμετώπιση του βήχα;

Ο βήχας ως σύμπτωμα γρίπης ακριβώς επειδή δεν κρύβεται (!) μπορεί να γίνει άκρως ενοχλητικός τόσο για εσάς, όσο και για τους γύρω σας.

Προκειμένου να ανακουφιστείτε, χωρίς να καταφύγετε σε φαρμακευτικές θεραπείες, αλλά με πιο φυσικά μέσα, τα ζεστά ροφήματα (και δη με την προσθήκη μελιού) κρίνονται καταλυτικής σημασίας. Ολοι έχουμε την ανάμνηση κάποιου από τους δύο μας γονείς να μπαίνει στο δωμάτιο με μια ζεστή κούπα με τσάι ή χαμομήλι ενισχυμένο με μέλι και λεμόνι. Ακόμα και αυτό, συντελεί στο γεγονός ότι πιστεύουμε βαθιά πως ροφήματα τέτοιου είδους θεραπεύουν. Δεν είναι όμως μόνο στη φαντασία μας.

Η ομάδα πίσω από το site ενημέρωσης σε ιατρικά θέματα Medical News Today (medicalnewstoday.com), μετά από μελέτη, παρουσίασε ποιο φυσικό μέσο είναι πιο αποτελεσματικό μέσο. Σαφώς λοιπόν τα ζεστά ροφήματα με μέλι και λεμόνι βοηθούν, αφού και τα δύο συστατικά έχουν αντμικροβιακές ιδιότητες και έτσι βοηθούν στην επιτάχυνση της αποκατάστασης από τα συμπτώματα. Επιπλέον, όπως εξηγεί ο καθηγητής Ron Eccles, πρώην διευθυντής του Κέντρου για το Κοινό Κρυολόγημα του Πανεπιστημίου του Cardiff, τα ζεστά ροφήματα -ειδικά τα ζεστά και γλυκά ροφήματα- βοηθούν στην καλύτερη λίπανση ενός ερεθισμένου λαιμού καταπραΰνουν τον πόνο.

Εκτός από αυτό όμως, δεν είναι λίγοι, αυτοί που, εκτός ή αντί μελιού, προσθέτουν αλκοόλ στο ρόφημα τους, αυθαίρετα, σκεπτόμενοι ότι χάρη στις «αποστειρωτικές» του ιδιότητες θα εξασθενήσει και τον ιό. Είναι όντως καταπραΰντικό ή πρόκειται για εικασίες εξαιτίας των οποίων, τελικά, με κάθε γουλιά επιβαρύνετε τον οργανισμό σας;


Οκ, το αλκοόλ μπορεί να έχει την ιδιότητα να εξολοθρεύει τους ιούς που ευθύνονται για το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη, αυτό ισχύει μόνο όταν χρησιμοποιείται σε μέσα όπως απολυμαντικά μαντηλάκια ή τις παστίλιες που περιέχουν αλκοόλ. Επιπλέον, όντως σας «μουδιάζει» από τον πόνο, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι έχει αναισθητικές ιδιότητες.

Όσο για το γεγονός ότι σας «ζεσταίνει» περισσότερο το λαιμό, όντως ισχύει, αλλά αυτό οφείλεται στις αγγειοδιασταλτικές του ιδιότητες χάρη στις οποίες κάποιοι «κοκκινίζουν» στο πρόσωπο όταν πίνουν.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται μέτρο, γιατί αν σε κάθε ζεστό ρόφημα προσθέτετε αλκοόλ για να ανακουφιστείτε απο κρυολόγημα, γρίπη ή πονόλαιμο, το πιθανότερο είναι, εκτός από κρυωμένοι, να καταλήξετε και αφυδατωμένοι (και κάποιοι ίσως και ζαλισμένοι). 



απο το bovary.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *