Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Πορείες και διαδηλώσεις για το Σκοπιανό 21 Ιανουαρίου

Στο πόδι όλη η Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων - Πορείες και συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην υπάρξει σύνθετη ονομασία με το συνθετικό Μακεδονία την Κυριακή 21 Ιανουαρίου μπροστά από το Λευκό Πύργο


Συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες, ψηφίσματα, συλλογές υπογραφών... Το Σκοπιανό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» είναι προγραμματισμένη για τις 21 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Λευκό Πύργο.

Παράλληλα με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται, σύμφωνα με το thestival, έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονα χώρας.

Η ομάδα Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν διοργανώνει στις 21 Ιανουαρίου, διαμαρτυρία με σημείο συνάντησης τον Λευκό Πύργο και ώρα 17:00.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «οι εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων, που το παίζουν κυβερνώντες, έλαβαν νέες εντολές (ίσως κατά το υπερπόντιο ταξίδι τους...) και ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ένα από τα λαμπρότερα κομμάτια της ιστορίας μας, δηλαδή την ψυχή μας... τη Μακεδονία!» και καλούν σε τέσσερις συγκεντρώσεις.

Ξεκινώντας από την Κυριακή 21 του μήνα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για ακόμη τρεις Κυριακές, στο ίδιο σημείο συνάντησης, την ίδια ώρα.

Μία άλλη ομάδα και συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων μαζεύει υπογραφές προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα onomasia.gr, θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για αυτό το εθνικό θέμα.

"Ζητάμε: Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα λάβουν μέρος και βουλευτές, ενώ αρκετά στελέχη που κινούνται στο χώρο της πατριωτικής δεξιάς έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του συλλαλητηρίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *