Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Άρθρο - παρέμβαση για το Σκοπιανό της Αγάθης Μακρίδου

Η αλληλουχία των γεγονότων επιβάλλει αφύπνιση και εγρήγορση

Εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης που ταλανίζει επί σειρά ετών την ελληνική κοινωνία,η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέλεξε την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να ανοίξει το μέτωπο των εθνικών ζητημάτων,ξεκινώντας με την αναγνώριση της Τούρκικης Ένωσης Ξάνθης (με κρυφή τροπολογία στο νομοσχέδιο για το τρίτο φύλο) που σημαίνει μετατροπή της μουσουλμανικής μειονότητας σε τούρκικη (με ότι αυτό συνεπάγεται νομικά και πρακτικά) και τώρα επιλέγει να ανοίξει το Σκοπιάνο.

Η χθεσινή δήλωση του Αντιπροέδρου της Σκοπιανής Κυβέρνησης ότι η ελληνική πλευρά συναινεί στην χρήση του όρου Μακεδονία και σε οποιαδήποτε παραλλαγή του, σε συνδυασμό με την εσωτερική αφωνία της Κυβέρνησης η οποία εμμένει στο να μην αποκαλύπτει το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων καθώς και την πρότασή της επί του θέματος,προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Κυβερνητικοί βουλευτές,ακόμη και οι τοπικοί, κατακλύζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθημερινά και χρησιμοποιούν όλοι την ίδια φράση “σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes”. Erga omnes σημαίνει –έναντι πάντων, άρα με βάση την ονομασία θα προσδιοριστεί και θα κατοχυρωθεί η προσφώνηση της γλώσσας,η υπηκοότητα, η προσφώνηση του Κράτους διεθνώς, η ονομασία προέλευσης προιόντων και μια σειρά ζητημάτων που θα αφορούν το ίδιο το κράτος των Σκοπίων και τις διακρατικές-εμπορικές του σχέσεις.

Η αφωνία του πολιτικού συστήματος,τα πρωτοφανή γεγονότα που είδαμε ιδίοις όμμασι στην Έδεσσα με πρωταγωνιστές τους τοπικούς Συριζαίους βουλευτές και η βαριά ιστορία αιώνων που κουβαλάει με περηφάνια η Πέλλα, μας καλούν σε αφύπνιση και εγρήγορση.

Προσωπικά και σε ότι με αφορά, από την πρώτη στιγμή εξέφρασα την αντίθεση μου στην χρήση του όρου Μακεδονία και οποιασδήποτε παραλλαγής του, καθώς δεν μπορώ να παραβλέψω την ιστορία του τόπου μου,την καταγωγή μου και το αίμα που χύθηκε σε αυτά τα χώματα από τους προγόνους μας που υπερασπίστηκαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Αποτελεί συνειδησιακό θέμα αρχών και προσωπικών αξιών τις οποίες δεν προτίθεμαι να προδώσω,ούτε να παρεκλίνω στο ελάχιστο από αυτές.

Το ΠΑΣΟΚ έχει μια εφαρμοσμένη παρακαταθήκη από τον ιδρυτή του, Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος την 16/02/1994 προχώρησε σε εμπάργκο κατά των Σκοπίων,τους ανάγκασε να κατεβάσουν την προκλητική τους σημαία, να καταργήσουν όλα τα αλυτρωτικά άρθρα του Συντάγματος τους και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με έναν και μόνο στόχο: να αλλάξουν υποχρεωτικά το όνομα Μακεδονία.

Πολιτικές καριέρες δεν χτίζονται με εθνικά θέματα. Ας το σκεφτούν καλά οι τοπικοί πολιτικοί γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος,ο Καπετάν Άγρας,ο Γκόνος Γιώτας ,κά θα μετατραπούν σε εφιάλτες κάθε φορά που θα περνούν από το Μουσείο Πέλλας και τα ιστορικά μνημεία των Μακεδονομάχων μας.

Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι αδιαπραγμάτευτη και αδιαμφησβήτητα ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Είναι εκτός κομματικών γραμμών και επαφίεται στην συνείδηση,στον πατριωτισμό,στην ιστορία ,τις αρχές και τις αξίες του κάθε ένα πολιτικού.

Υγ προς τους κυβερνώντες: Τα Σκόπια θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα για την ονομασία. Είναι συνταγματικά επιβεβλημμένη η διενέργεια δημοψηφίσματος για εθνικά ζητήματα. Άρα, «Ιδού η Ρόδος,ιδού και το πήδημα». Κι αυτήν την φορά δεν θα έχετε δυνατότητα να αλλάξετε το αποτέλεσμα!!

Αγάθη Βούδρεσλη-Μακρίδου/Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *