Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Σηφάκης - Σημαντική η ίδρυση νέου ΦΔΠΠ Βόρα - Πάϊκου - Βερμίου με έδρα την Έδεσσα

Γιάννης Σηφάκης : Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση νέου Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βόρα- Πάϊκου – Βερμίου με έδρα την Έδεσσα μετά από παρέμβαση του βουλευτή

Μετά από παρεμβάσεις του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη και φορέων της περιοχής στην διαβούλευση του σχεδίου Νόμου για τους φορείς των προστατευόμενων περιοχών η πρόταση στο σχέδιο Νόμου πλέον είναι η διαίρεση του αρχικά προτεινόμενου νέου μεγάλου φορέα ( από Πέλλα ως και Καστοριά) σε δύο φορείς.

Με βάση λοιπό τον σχέδιο Νόμου που προωθείται ιδρύεται νέος Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βόρα – Πάϊκου – Βερμίου με έδρα την Έδεσσα.

Οι νέοι φορείς ακολουθούν την διοικητική διαίρεση της χώρας. Οι περιοχές ΝΑTURA που ανήκουν στο σύνολο τους ή κατά συντριπτικό ποσοστό στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ανήκουν στον νέο φορέα. Αντίστοιχα ανήκουν στον επίσης νεοϊδρυόμενο φορέα της Δυτικής Μακεδονίας οι προστατευόμενες περιοχές που ανήκουν στο σύνολο τους η κατά συντριπτικό ποσοστό στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

Η εξέλιξη αυτή θα εξασφαλίσει την καλύτερη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και η πρόταση του σχεδίου Νόμου να είναι η Έδεσσα προσωρινή έδρα του φορέα αναβαθμίζει αντικειμενικά την Πέλλα που βλέπει την ίδρυση ενός νέου φορέα σε αυτή μετά από πολλά χρόνια. Και μάλιστα ενός φορέα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος. Θα δοθεί η δυνατότητα μέσα από τον νέο φορέα να αντιμετωπιστούν σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής όπως η προστασία του δασικού περιβάλλοντος και πολλά άλλα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *