Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Βίντεο για τα Λουτρά Αριδαίας σε ένα vlog υγείας [ΒΙΝΤΕΟ]

Έχετε κάνει ποτέ μπάνιο σε θερμά λουτρά που αχνίζουν με θέα τους καταρράκτες;


Το Health agenda κι εγώ βρεθήκαμε με τον ορειβατικό σύλλογο ΕΟΣ Αχαρνών, http://www.eosacharnon.gr, στα λουτρά Πόζαρ στο Λουτράκι Αριδαίας στη βόρεια Ελλάδα, λίγες μέρες πριν μπει το 2018. Μέσα σε 3 μέρες πήρα ιδέες για το τι σημαίνει ευεξία και καλή υγεία. To πρόγραμμά μου ήταν το εξής:

Μέρα 1: Άφιξη, μπάνιο στα θερμά λουτρά Πόζαρ για χαλάρωση μετά το ταξίδι. Συμμετοχή στο γλέντι στο χωριό με χορούς, γλυκόπιοτο κρασί, ντόπια φασολάδα και σαλάτα.

Μέρα 2η. Πρωινό με αυγό, τσάι, τοστ. Πεζοπορία με τον ΕΟΣ Αχαρνών για 5 ώρες μέχρι το φαράγγι Κουνουπίτσας. Η ορειβασία είναι για κάθε ηλικία! Άνθρωποι άνω των 60 ήταν σε καλύτερη φυσική κατάσταση από εμένα. Στην επιστροφή, θερμά λουτρά Πόζαρ (37 βαθμοί Κελσίου) για χαλάρωση στην υπαίθρια "γούρνα" του υδροθεραπευτηρίου. Κόστος; 2 ευρώ. Το βράδυ Χριστουγεννιάτικο γλέντι!

Μέρα 3η. Πρωινό με χυμό, σπιτική τυρόπιτα, τοστ με ζαμπόν και τυρί, φρούτο. Πεζοπορία για 5 ώρες μέχρι την κορυφή Χασανάκος και το χειμερινό θέρετρο Άγιος Αθανάσιος. Εκδρομή στη Βέροια και θερμά λουτρά Πόζαρ στην επιστροφή. Επέλεξα τη μεγάλη πισίνα. Κόστος; 3 ευρώ. Στην συνέχεια, ποσιποθεραπεία! Ήπια 1 ποτήρι ιαματικό νερό από την πηγή απέναντι από το υδροθεραπευτήριο με τις ιδιωτικές πισίνες. Το νερό είναι πλούσια σε μαγγάνιο, μαγνήσιο, ασβέστιο κ.ά. Μασάζ με ιαματική άμμο στο Saman Relax Center, http://www.relaxcenter.gr/. Γνωριμία με τα καλλυντικά Saman Dust που παρασκευάζονται εκεί. Μέρα επιστροφής. Πρωινό με τσάι, αυγό, ψωμί με τυρί, φρούτο. Εκδρομή στη Νάουσα. Επιστροφή στην Αθήνα. Πάρτε ιδέες από το βίντεο και ξεκινήστε μια καθημερινότητα πλούσια σε φυσική δραστηριότητα, ασχολίες κατά του στρες και παρέες που σας μεταδίδουν θετικές σκέψεις.

Καλή χρονιά! Με αγάπη, Χαρά

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *