Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Παγκόσμια διάκριση για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μία νέα, σημαντική διάκριση κατάφερε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αφού δύο τομείς έρευνας της Ιατρικής Σχολής του κατατάχθηκαν από την έγκυρη κατάταξη διεθνούς αξιολόγησης Ιατρικών Κέντρων ανά πάθηση ή νόσημα, Expertscape, στους καλύτερους 10 παγκοσμίως.

Ειδικότερα, το ΕΚΠΑ μέσω της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής (Μονάδα Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών ) κατατάσσεται έβδομο παγκοσμίως, όσον αφορά το πολλαπλούν μυέλωμα και τέταρτο παγκοσμίως όσον αφορά τη Μακροσφαιριναιμία Waldenstrom.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που την πρωτοπορία, την αριστεία και την καινοτομία τις κάνουμε πράξη», δήλωσε σχετικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος.

 
 
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *