Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Κρίσιμες ώρες για το Mega! Το ΕΣΡ «μπλόκαρε» τη συμμετοχή στον διαγωνισμό

Σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη, το ΕΣΡ δεν είχε δώσει τα απαιτούμενα εχέγγυα για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.


Κρίσιμες ώρες για 420 οικογένειες. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού προγράμματος εθνικής εμβέλειας ολοκληρώθηκε σήμερα (11.01.2018), με το Mega να απέχει.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι, αν και απλήρωτοι για μήνες, κρατούσαν «ζωντανό» το κανάλι και σήμερα έβγαλαν έκτακτο δελτίο, τόσο το μεσημέρι, όσο και το βράδυ.


Κατά το βραδινό δελτίο, έγιναν γνωστά και όσα είπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στις 15.15. Ο μεγαλομέτοχος του Mega τόνισε πως το κρίσιμο σημείο για να μην υπάρξει η κάθοδος για αδειοδότηση ήταν το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν είχε δώσει τα απαιτούμενα εχέγγυα για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θεώρησε πως αυτό ήταν ρίσκο.

Υπενθυμίζουμε ότι το αρχικό πλάνο ήταν να «κατέβει» στον διαγωνισμό κάποια εταιρεία, με στόχο να συνεργαστεί στη συνέχεια με το Mega. Ωστόσο, ακόμα κι αν συνέβαινε αυτό, το ΕΣΡ δεν διαβεβαίωνε πως δεν θα πέσει «μαύρο» στις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως είπε ο κ. Βαρδινογιάννης, ένα επιπλέον πρόβλημα ήταν πως την τελευταία στιγμή υπήρξε φημολογία για ενδιαφέρον περισσότερων υποψηφίων, οπότε μπορεί να υπήρχε πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις άδειες.

Έτσι έως τα τέλη Φεβρουαρίου ο σταθμός της Μεσογείων πρέπει να διακόψει την εκπομπή του, αφού -βάσει του νόμου- όποιο κανάλι δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό θα σταματήσει να εκπέμπει, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
 
 
Σε ποιους σταθμούς πέφτει «μαύρο»


Η πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες ενημερωτικού προγράμματος εθνικής εμβέλειας ολοκληρώθηκε σήμερα (11.01.2018). Ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι επιχειρηματίες των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Ant1, Epsilon, Star, Σκάι και ο Φίλιππος Βρυώνης.

Έτσι έως τα τέλη Φεβρουαρίου, εκτός από το MEGA, θα πέσει «μαύρο» σε έναν ακόμα τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας, το ΑΡΤ (πρώην ΤΗΛΕΑΣΤΥ), αφού επίσης οι μέτοχοί του δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Αβέβαιο όμως είναι τι θα γίνει με τον ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV αφού μπορεί ο Όμιλος ΑΝΤ1, στον οποίο ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός, να μην κατέθεσε φάκελο και για το συγκεκριμένο κανάλι παρά μόνο για τον ΑΝΤ1, αλλά από τον προηγούμενο διαγωνισμό που είχε κηρυχθεί παράνομος ο ΑΝΤ1 φαίνεται να είχε… προνοήσει καταθέτοντας πρόταση ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV να συμπεριληφθεί στο διαγωνισμό για άδειες θεματικού περιεχομένου ως «ψυχαγωγικό κανάλι».

Έτσι λοιπόν ο Όμιλος ΑΝΤ1 θεωρεί ότι θα κρατήσει ακόμα «ζωντανό» τον τηλεοπτικό σταθμό μέχρι να γίνει διαγωνισμός για θεματικές άδειες, ενώ είναι σαφές ότι αν χρειαστεί θα προσπαθήσει να αποφύγει το «μαύρο» ακολουθώντας το δρόμο της Δικαιοσύνης. Βέβαια θεωρείται σίγουρο ότι αν απέναντί του δεν βρεθεί το ΕΣΡ θα βρεθούν οι άλλοι πέντε από τους διεκδικητές των καινούργιων τηλεοπτικών αδειών θέτοντας θέμα «αθέμιτου ανταγωνισμού».

Έτσι λοιπόν ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα πέσει «μαύρο» σε MEGA και ΑΡΤ, εντούτοις σε ό,τι αφορά το μέλλον του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και κόντρες με την Αρχή, αλλά και τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.



Πηγή: newsit

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *