Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

"Τρέχουν" οι εξελίξεις στα αυτοδιοικητικά - Ανακοινώνεται νέα παράταξη στον Δήμο Έδεσσας

Παρότι το τοπίο σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο για τις τοπικές και αυτοδιοικητικές εκλογές παραμένει ακόμα ομιχλώδες, οι άνθρωποι που θα συνθέσουν τις νέες παρατάξεις στον Δήμο Έδεσσας «φουλάρουν τις μηχανές» τους και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δούμε ιδρυτικές διακηρύξεις μέσω σχετικών ανακοινώσεων.

Αν και ακόμα είναι αρκετά νωρίς για την όποια εκτίμηση της δυναμικής των νέων συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών της Έδεσσας, οι πρώτες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει και σαφώς δείχνουν κάποιες τάσεις. Από τις νέες παρατάξεις που θα δηλώσουν «παρών» στις επερχόμενες εκλογές, φαίνεται πως μία ξεχωρίζει από νωρίς, εμφανίζοντας -για την ώρα- αξιόλογη ισχύ: όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι διεργασίες για τη δημιουργία του συγκεκριμένου νέου αυτοδιοικητικού σχήματος δεν περιορίζονται μόνο στην ανεύρεση γραφείων (αυτό έχει ήδη συμβεί), αλλά κυρίως αφορούν τη στελέχωση ενός ψηφοδελτίου φιλόδοξου, που σαν στόχο θέτει να ανατρέψει τα δεδομένα στον Δήμο Έδεσσας και να μπει «σφήνα» στις δύο ισχυρές παρατάξεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι άνθρωποι που τρέχουν τη νέα παράταξη θέλουν να δημιουργήσουν ένα «μείγμα» αυτοδιοικητικά νέων αλλά και έμπειρων στελεχών και με κάποιες ηχηρές «μεταγραφές» από άλλες παρατάξεις, γιατί όχι, να μπουν στη συζήτηση για τη διεκδίκηση του δήμου Έδεσσας,

Ήδη τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων στελεχών έχουν αρχίσει να ακούγονται, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πρόσωπο το οποίο επιλέγεται ως επικεφαλής, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν έχει εμπλακεί ενεργά στο παρελθόν με την αυτοδιοίκηση, ωστόσο όπως τονίζουν κύκλοι από το περιβάλλον του, είναι δραστήριος, πολιτικοποιημένος και με ιδιαίτερα δομημένη άποψη για τα δρώμενα της περιοχής.

Όπως και να έχει, οι εξελίξεις μόνο απαρατήρητες δεν περνούν, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από την αντιπολίτευση του Δήμου Έδεσσας. Αμφότεροι εμφανίζονται «αναστατωμένοι» σε παραταξιακό επίπεδο, λόγω των εξελίξεων και των πιθανών απωλειών σημαντικών στελεχών. Ένας εκ των δυο συνδυασμών έχει αναλωθεί σε διασπορά ψευδών, συκοφαντικών και ανέντιμων επιθέσεων χρησιμοποιώντας μέχρι και fakenews ειδήσεις τις οποίες αναπαράγουν στελέχη τους μέσω διαδικτύου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό έχουν φτιαχτεί και πολλά face προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τρολλάρουν τις όποιες κινήσεις. Ειδικότερα λόγο του πανικού τους από την δυναμική της νέας προσπάθειας, έχουν επιστρατεύσει και επικοινωνιολόγους από την Αθήνα. Ίσως όμως τους διαφεύγει ότι αυτό το παιχνίδι που παίζουν, κάποιοι άλλοι το ξέρουν καλύτερα και ας μην ξύνονται στην γλίτσα του τσομπάνη γιατί η προεκλογική περίοδος των 100 ημερών δεν είναι κατοστάρι αλλά μαραθώνιος και σε αυτόν τον μαραθώνιο θα αποκαλυφθούν αρκετά στοιχεία που για έναν εκ των δυο συνδυασμών , είναι πολύ πιθανό να χάσει ι την δεύτερη θέση…


απο το meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *