Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Εκτός de minimis τα συμπύρηνα ροδάκινα Έβερτ και Άνδρος

Εκτός de minimis έμειναν – σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στην Agronews – οι ποικιλίες συμπύρηνου ροδάκινου Έβερτ και Άνδρος

«Πρόκειται για μεγάλη αδικία. Και οι ποικιλίες που βγήκαν εκτός όπως η Έβερτ είχαν ζημιές και απολέσαμε εισόδημα», αναφέρει χαρακτηριοστικά στο Agronews o παραγωγός από τον Τύρναβο, Πασχάλης Δημάκης.

Εντωμεταξύ οι ποικιλίες που έλαβαν τις έκτακτες εθνικές ενισχύσεις είναι οι: Α-37, Βίβιαν, Καλιφόρνα, Κατερίνα, Λοάντες, Ρομέα, Φερκλιούζ και Φορτούνα.

Η πληρωμή

Υπενθυμίζουμε ότι στους λογαριασμούς 15.498 δικαιούχων πιστώθηκε, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, η έκτακτη εθνική ενίσχυση (de minimis) για ροδάκινα και νεκταρίνια για τις ζηµιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του περασµένου καλοκαιριού.
Ειδικότερα σύµφωνα µε την απόφαση που δηµοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Β΄ 315/2019) και αφορά το ύψος των de mininis ανά στρέµµα:

– Επιτραπέζια ροδάκινα (µέτρια ζηµιά): 50 ευρώΕπιτραπέζια ροδάκινα (σοβαρή ζηµιά): 100 ευρώ
– Νεκταρίνια (σοβαρή ζηµιά): 120 ευρώ
– Νεκταρίνια (σοβαρή ζηµιά): 60 ευρώ
– Βιοµηχανικά ροδάκινα: 50 ευρώ

∆ικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σηµασίας (de minimis) ορίζονται οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες Ηµαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας, Καβάλας και Φλώρινας, που έχουν υποβάλλει δήλωση εκµετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2018 και διατηρούν τουλάχιστον 10 στρέµµατα ροδάκινων επιτραπέζιων ή/και βιοµηχανικών ή/και νεκταρινιών.


agronews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *