Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

«Φωτιά» στην κυπριακή ΑΟΖ - Γεωτρήσεις με κάθε κόστος θέλει ο Ερντογάν

Ερντογάν θέλουν να ξεκινήσουν πάση θυσία γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο


Μόνον ως επιχείρηση επίδειξης ισχύος θα μπορούσε να ερμηνευτεί η υπερβολική προβολή που γίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από πλευράς τουρκικών ΜΜΕ αναφορικά με τις ετοιμασίες της Άγκυρας για την υποδοχή του δεύτερου πλωτού γεωτρύπανου που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μέσα στους επόμενους μήνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το νέο πλωτό γεωτρύπανο υπό την ονομασία «Deep Sea Metro I» πέρασε το στενό των Δαρδανελλίων την Παρασκευή (21/02/2019) και αναμένεται να καταπλεύσει το Σάββατο στο ναυπηγείο της Γιάλοβα, έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και σχετικό βίντεο, ενώ και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk ακολούθησε την ίδια τακτική.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα, το DeepSea Metro I αναμένεται να περάσει από στάδιο συντήρησης, το οποίο πιθανότατα θα διαρκέσει περί τους τρεις μήνες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει τις έρευνες μέσα στην ΑΟΖ Κύπρου, συνοδεία και του γεωτρύπανου «Fatih».
Γιατί ο Ερντογάν βιάζεται να βάλει το… πόδι του στην κυπριακή ΑΟΖ

Υπάρχει σαφής λόγος που η Τουρκία θα οδηγηθεί σε μια τέτοια κίνηση: Οι πρόσφατες έρευνες που έγιναν μέσα στην τουρκική ΑΟΖ και ειδικότερα οι γεωτρήσεις στις περιοχές Αλάνια και Μερσίνη δεν απέδωσαν «καρπούς».

Μάλιστα, οι κεμαλιστές του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έσπευσαν να επικρίνουν με δριμύτητα το «σουλτάνο» μέσα στην Εθνοσυνέλευση μετά και την εξέλιξη αυτή, με το βουλευτή της αντιπολίτευσης, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, να κατηγορεί τον Ερντογάν ότι δεν κατόρθωσε να βρει «ούτε έναν κουβά πετρέλαιο».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *