Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Aιφνιδιαστική επίσκεψη Δένδια στη Λιβύη - Πληροφορίες για συνάντηση με τον Χαφτάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Λιβύη σήμερα.


Αραβόφωνα Μέσα μετέδωσαν ότι ο Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα τη Βεγγάζη, προκειμένου να συναντηθεί με τον ηγέτη του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ. Επισήμως η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει αυτή την εξέλιξη, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών έκανε αυτό το ταξίδι. Είχαν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Δένδια σε Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία τις προηγούμενες ημέρες.
Η άφιξη Δένδια στη Λιβύη

Λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Κυριακής, η εφημερίδα Libya Times δημοσίευσε στο Twitter βίντεο με την άφιξη του Νίκου Δένδια στη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Δένδιας- που ταξιδεύει με το κυβερνητικό αεροσκάφος- θα κάνει μία ακόμη «στάση», προτού επιστρέψει στην Αθήνα, αλλά επίσημα από το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ έχει κλιμακωθεί η ένταση στη Λιβύη, με ανάμειξη της Τουρκίας και της Ρωσίας, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των ΗΠΑ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *