Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Χριστούγεννα! - Γράφει η Μαρίνα Μπάχου

Χριστούγεννα! - Γράφει η Μαρίνα Μπάχου για το ialmopia.gr

 

Χριστούγεννα! Ημέρες άγιες,ιδιαίτερες,ευλογημένες,χαρούμενες,αισιόδοξες...Ημέρες κατά τις οποίες σχεδιάζουμε ταξίδια και αποδράσεις,τρέχουμε να ικανοποιήσουμε την καταναλωτική μας μανία,σπαταλάμε του κόσμου τα χρήματα,τρώμε και πίνουμε μέχρι τελικής πτώσεως, χωρίς να έχουμε αφήσει λίγο χώρο στην ψυχή μας να σκεφτούμε ότι αυτή τη στιγμή,όπως και κάθε άλλη άλλωστε,που εμείς διασκεδάζουμε, άλλοι άνθρωποι υποφέρουν στα νοσοκομεία,στις ψυχιατρικές κλινικές,στα ορφανοτροφεία,στους δρόμους,που όχι μόνο στερούνται την αγάπη και συντροφεύουν με τη μοναξιά τους,αλλά δεν διαθέτουν ούτε τα πολύ πιο απλά,ένα γλυκό,ένα ρούχο,ένα παιχνίδι,τη ζεστασιά του σπιτιού. 
 
Γονείς που αγοράζουν στα παιδιά τους δέκα χιλιάδες δώρα σαν κακομαθημένα πλουσιόπαιδα και παιδιά που ζουν χωρίς γονείς,παιδιά που μεγαλώνουν φοβισμένα μέσα στην ίδια τους την οικογένεια,παιδιά που δεν μπορούν να παίξουν,να γελάσουν,παιδιά που δεν μπορούν να λάβουν ένα δώρο,γιατί ζουν μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση,μάτια βουρκωμένα και χείλη δίχως χαμόγελο,καρδιές αδικημένες...Περπατάμε αδιάφοροι στους δρόμους,αγνοούμε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ''Ας περάσουμε καλά μωρέ,μια ζωή την έχουμε''...Αναισθητοποιούμαστε εντελώς και ξεχνάμε την αληθινή αξία των πραγμάτων σε αυτή τη ζωή. Εξάλλου το νόημα των Χριστουγέννων δεν είναι αυτό,είναι κάτι πολύ πιο βαθύ. Μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης,της προσφοράς και της σωτηρίας. Βάζουμε ένα τοίχο μπροστά μας και δεν αφήνουμε κανέναν άλλον να περάσει,κάνουμε πέτρα την καρδιά μας ή απλά,ακόμη χειρότερα,είμαστε ναρκωμένοι από την αδιαφορία.. 
 
Ξεχνάμε,μέσα σε όλα τα άλλα,να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα,να βελτιωνόμαστε.. Αν δοκιμάσουμε να κοιτάξουμε και λίγο παραπέρα από τον ευατό μας και να αφήσουμε κάτι καλό,θα νιώσουμε απίστευτα υπέροχα.. Δε λέω να μην περνάμε καλά,να μη διασκεδάζουμε.. Όλα τα χρειαζόμαστε. Αλλά να μην είναι αυτοσκοπός και παραμελούμε τα πιο ουσιαστικά..Ας απλώσουμε το χέρι μας σε κάποιον,ας συγχωρέσουμε,ας βοηθήσουμε έστω με τη σκέψη μας,αυτό δείχνει εξάλλου τεράστια δύναμη ανθρώπου.. Ας κάνουμε μια στροφή προς το πιο ουράνιο...



ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΑΧΟΥ

bachoumarina.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *