Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση συνδικαλιστικού τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

Οδοστρωτήρας των εργασιακών δικαιωμάτων η κυβέρνηση Μητσοτάκη με οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης, αρνητικό ρεκόρ εξαετίας για τον μήνα Δεκέμβριο σε απώλειες θέσεων εργασίας , συλλήψεις απεργών του ΟΤΕ και απολύσεις στις τράπεζες…..


Oριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης που θεσπίστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυνική ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, σχετικά με την οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον κατώτατο μισθό, δείχνει την ακραία μεροληψία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη υπέρ των λίγων και κατά των πολλών. Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε «πως δεν υπάρχουν λεφτά» για την χορήγηση της 13ης σύνταξης, μόνιμο μέτρο που είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά από την έξοδο από τα μνημόνια. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία επίσης είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την κατάργηση της 13ης σύνταξης, παρά τις αντίθετες προεκλογικές διαβεβαιώσεις της ΝΔ, επιβεβαίωσε επίσης ο υπουργός εργασίας, κ. Βρούτσης, σε δική του τηλεοπτική συνέντευξη.
Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί.

Η απασχόληση το μήνα Δεκέμβριο του 2019.

Τα αρνητικά ρεκόρ της κυβέρνησης της ΝΔ στην απασχόληση συνεχίζονται. Ο Δεκέμβριος του 2019 ήταν ο χειρότερος μήνας της τελευταίας εξαετίας με απώλεια 3.700 θέσεων εργασίας. Επίσης, το 2019 έκλεισε με 13.500 λιγότερες νέες θέσεις εργασίας σε σχέση με πέρυσι, ενώ, κατά το ίδιο έτος, αυξήθηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας. Ο οδοστρωτήρας της κυβέρνησης ΝΔ στα εργασιακά συνεχίζει το έργο του.

Αντεργατικές εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς .

Τους τελευταίους μήνες η κατάσταση στην Τράπεζα Πειραιώς έχει παροξυνθεί με ευθύνη της διοίκησής της και της κυβέρνησης της ΝΔ. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει σε απολύσεις, κατά πρωτοφανή παραβίαση της συμφωνίας διοίκησης-εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Εργασίας, μετά από εξάμηνη σιγή ιχθύος και κάλυψη των παράνομων πρακτικών εις βάρος των εργαζομένων, ανέλαβε ρόλο HR της επιχείρησης, συζητώντας και αποφασίζοντας τις τοποθετήσεις ή την έξοδο των υπαλλήλων.

Μέσα σε έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ:

--Γίνονται για πρώτη φορά μετά τη χούντα απολύσεις στις τράπεζες.

--Γίνονται απολύσεις στον ΟΤΕ και συλλαμβάνονται απεργοί.

--Γενικεύεται η εργολαβοποίηση, η απλήρωτη εργασία και η εκ νέου παραβίαση των ωραρίων.

--Γενικεύεται η μη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μέσω αυτής οι ραγδαίες μειώσεις μισθών.


Ο οδοστρωτήρας των εργασιακών δικαιωμάτων ξεκίνησε με ορμή και φέρει ήδη τα αποτελέσματά του στις ζωές χιλιάδων εργαζομένων, αλλά και μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών που εξαιτίας της μείωσης μισθών και άρα αγοραστικής δύναμης στην οποία οδηγεί η αντεργατική πολιτική της ΝΔ βλέπουν τους τζίρους τους είτε στάσιμους είτε ακόμη και συρρικνούμενους.

Συλλήψεις απεργών εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Πριν λίγους μήνες, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραφε τον ΟΤΕ ως το πλέον επιτυχημένο επιχειρηματικό και εργασιακό μοντέλο που θα έπρεπε να γενικευτεί. Σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ αρνείται την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας γεγονός που οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στα 650 ευρώ/μήνα, η εταιρεία προχωρεί εδώ και μήνες σε απολύσεις για χρηματοοικονομικούς λόγους, ενώ στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι συλλαμβάνονται. Η διοίκηση του ΟΤΕ εκμεταλλευόμενη τις αντεργατικές πολιτικές και την απελευθέρωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για διάλογο με τους εργαζόμενους και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους, προχώρησε σε μηνύσεις οι οποίες οδήγησαν σε συλλήψεις απεργών. Σε μια επιχείρηση με εκρηκτικά κέρδη και παραγωγικότητα, οι εργαζόμενοι χάνουν θέσεις, δικαιώματα και μισθούς. Το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδομεί εκκωφαντικά τα κυβερνητικά συνθήματα για «περισσότερες και καλύτερες δουλειές». Αποδεικνύει ότι ανεξαρτήτως συνθηκών, η επιλογή της ΝΔ είναι η φθηνή, απροστάτευτη και αναλώσιμη εργασία.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΤΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *