Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου» στο πρόγραμμα etwinning The Water Agents


Μια μεγάλη ομάδα μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου», με την καθοδήγηση της καθηγήτριας αγγλικών κ. Μαντά, συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα etwinning The Water Agents/Οι πράκτορες του νερού. Στα πλαίσια του προγράμματος, συνεργάστηκαν διαδικτυακά με μαθητές από την Τουρκία, την Γαλλία, την Πολωνία την Ιταλία και την Ουκρανία.

Στόχος του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά την σπουδαιότητα του νερού, τις συνέπειες της έλλειψης και της μόλυνσής του και μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν με χρήση Web 2.0 εργαλείων, να αναπτύξουν μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι σε περιβαλλοντικά θέματα και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το νερό και με την σειρά τους να επηρεάσουν θετικά τον περίγυρό τους.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, οι μαθητές μας έφεραν σε πέρας όλες τις εργασίες και μαζί με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους κατάφεραν και κέρδισαν μια μεγάλη διάκριση που απονέμεται από τον Ο.Η.Ε., το Yunga ( The Youth and United Global Alliance) Badge για το νερό.

Επίσης, ανέπτυξαν στενή συνεργασία με τους μαθητές των άλλων σχολείων, αντάλλαξαν απόψεις, ιδέες και πληροφορίες και έκαναν γνωστό τον υδάτινο πλούτο της περιοχής μέσα από ποικίλες καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Ξεχώρισαν με την παραγωγικότητά τους και τα σχέδιά τους έγιναν, έπειτα από ψηφοφορία, το λογότυπο και η επίσημη αφίσα του έργου.

Στις 22 Μαρτίου που είναι η Παγκόσμια ημέρα νερού, πήραν μέρος, με την βοήθεια της τεχνολογίας, σε παγκόσμιο αγώνα δρόμου για το νερό.

Σε ένα από τα τελικά προϊόντα του έργου που ήταν η από κοινού συγγραφή ενός διηγήματος για τα επιτεύγματα του υπερήρωα του νερού, μεγάλη διάκριση απέσπασε η μαθήτρια Παγκαλτζή Ευαγγελία, της οποίας το ζωγραφικό έργο με τίτλο “Atlantia” ήρθε πρώτο στην ψηφοφορία ανάμεσα σε έργα από όλα τα σχολεία, με ποσοστό 57,6%! Έτσι, η ιστορία έχει τελικά υπερηρωίδα εμπνευσμένη από την πλούσια ελληνική μυθολογία.

Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια για την εργατικότητα και την προθυμία σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *