Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πράσινο φως για την επόμενη δόση, πήρε η Πορτογαλία - Θετική αξιολόγηση από την τρόικα

Η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μαρία Λουίζ Αλμπουκέρκι, ανέφερε χθες πως η χώρα «εξασφάλισε μία νέα θετική αξιολόγηση στα πλαίσια του προγράμματος οικονομικής και χρηματοοικονομικής δανειοδότησης». 

 «Το αποτέλεσμα αυτό αυξάνει την αξιοπιστία της Πορτογαλίας και μας φέρνει εγγύτερα προς το τέλος αυτής της περιόδου της επιτήρησης», είπε, στο ίδιο κλίμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάουλου Πόρτας. 

 Ετσι λοιπόν η επόμενη δόση έχει εγκριθεί από την τρόικα για την Πορτογαλία, έπειτα και από την θετική αξιολόγηση της τρόικας όσον αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας. Θα πρέπει να εφαρμοστούν και νέα μέτρα λιτότητας Ωστόσο, η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή και νέα μέτρα λιτότητας αν θέλει να παραμείνει εντός των στόχων του προγράμματος. Οπως έγινε γνωστό, τα μέτρα αυτά πιθανότατα θα αφορούν νομοσχέδιο για την διαθεσιμότητα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. 

 Επιπλέον, τα νέα μέτρα αυτά θα πρέπει να εγγραφούν στον προϋπολογισμό για το 2014, τον οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. 



Πηγή: LiFo

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *