Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Στοχοποιούν την Αριστερά τα «γεράκια» του Μαξίμου


Στο βαρύ πολιτικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι εξελίξεις σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του λειτουργούν εμπρηστικά, δίνοντας τα ρέστα τους στην προσπάθεια να «πουλήσουν» τη θεωρία των δύο άκρων. Η συζήτηση για το εάν σύμβουλοι και «περιβάλλοντα» έχουν την κάλυψη του Αντώνη Σαμαρά έγινε σκόνη από τον ίδιο, ο οποίος στις ΗΠΑ, και ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου, μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για την Αριστερά και την «ακραία αντιπολίτευση» που μιλάει για έξοδο από το ευρώ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Σε πλήρη συμπόρευση και προφανώς συνεννόηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ, Μ. Βορίδης, και ο πρωθυπουργικός συνεργάτης, Φ. Κρανιδιώτης, στο όνομα της αντιμετώπισης της προοπτικής να εκτραχυνθεί η κατάσταση, στοχοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα την Αριστερα.

Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Μάκης Βορίδης επιχείρησε μια διασταλτική ερμηνεία των δυνατοτήτων που έχει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, στηριζόμενη κατ’ ουσίαν σε μιαν αυταρχική θεωρία. «Υπάρχουν οι νομικές δυνατότητες να κάνει ό,τι κρίνει σκόπιμο η κυβέρνηση [...] θα βρεθεί ο τεχνικός τρόπος, δεν υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα» τόνισε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να τεθεί, εάν χρειαστεί, εκτός νόμου το κόμμα Μιχαλολιάκου. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι οι διατάξεις περί εγκληματικής οργάνωσης δεν αφορούν μόνο τη Χρυσή Αυγή, αλλά και όποιον τελεί κακούργημα ή πλημμέλημα υπό τον μανδύα πολιτικής οργάνωσης, κόμματος ή… μαφίας. «Ας εκληφθεί αυτό ως μήνυμα για όσους θεωρούν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν». Σε άλλη του συνέντευξη τόνιζε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι στην πολιτική βία, «και της Χ.Α και της άκρας Αριστεράς». Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα: «Το ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολα σε μια οικονομική κρίση, δεν θα την οδηγήσει σε εμφύλιο. Και όσοι υποτίμησαν τη δύναμη του κράτους, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι εξετίμησαν λάθος τα δεδομένα».

Από την πλευρά του, ο Φαήλος Κρανιδιώτης χαρακτήρισε alter ego του ΣΥΡΙΖΑ τη Χ.Α., «της οποίας ήταν δεινοί στρατολόγοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους» και προειδοποίησε ότι θα συνεχιστεί η καταστολή της βίας με «πολιτική αχρωματοψία, δηλαδή χωρίς τις κατάπτυστες “ποιοτικές” διακρίσεις σε κακή ακροδεξιά βία και καλή προοδευτική». Ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επανέφερε τις αιτιάσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραφυάδες βίας, τις οποίες «χαϊδεύει, όπως έκανε το 2008. Μάλιστα, με το γνωστό πεζοδρομιακό ύφος, ο κ. Κρανιδιώτης απευθύνθηκε στα «παιδιά της Τσίπρας και Κολλητοί Α.Ε.», λέγοντάς τους ότι θα ακολουθήσει «καταστολή της ανομίας και της βίας χωρίς διακρίσεις».

Λίγες μέρες νωρίτερα, αλλά στην ίδια γραμμή, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, με αφορμή, όπως είπε, το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει τα γεγονότα στις Σκουριές, τον είχε τοποθετήσει για πολλοστή φορά «εκτός συνταγματικού τόξου». Είναι σαφές ότι η τακτική αυτή αλλοιθωρίζει επικίνδυνα όχι μόνο όσον αφορά τους ψηφοφόρους της Χ.Α, αλλά, κυρίως, την ατζέντα της.



Πηγή: efsyn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *