Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Θέλουν να βγούνε τώρα κι από πάνω - Επικοινωνιακή αντεπίθεση ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή με άξονα τις αποφυλακίσεις και τα σενάρια πολιτικής δίωξης

Με θριαμβολογίες, απειλές και ρεβανσιστικές δηλώσεις αντέδρασε η Χρυσή Αυγή στη χθεσινή απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι βουλευτές της (πλην Λαγού), ενώ ο Ν. Μιχαλολιάκος, με μήνυμά του από τα δικαστήρια, επιχείρησε να τονώσει το ηθικό των οπαδών του.

«Οι κλέφτες προσκυνήσανε και γίνανε ραγιάδες, μα ένα μικρό κλεφτόπουλο δεν λέει να προσκυνήσει». Με τον στίχο αυτό ενός κλέφτικου τραγουδιού κλείνει το μήνυμά του ο «αρχηγός», επαναλαμβάνοντας ότι «χρησιμοποιώντας μέσα δόλια, προσπαθούν να παρουσιάσουν τον νόμιμο πολιτικό αγώνα μας σαν μια… εγκληματική οργάνωση». Παράλληλα, καλεί τα μέλη να έχουν πίστη και επιμονή, επικαλούμενος την κλασική ναζιστική ιδεοληψία περί της «δύναμης του πεπρωμένου». «Είχαμε την ξεχωριστή τύχη να μας επιλέξει η ΜΟΙΡΑ, ώστε να γίνουμε σ” αυτούς τους δύσκολους καιρούς η επαγρυπνούσα συνείδηση του Εθνους» αναφέρει.

Παράλληλα, οι χρυσαυγίτες ειρωνεύονται την κυβέρνηση Σαμαρά, τονίζοντας πως, ενώ προσδοκούσε μεγάλα δημοσκοπικά οφέλη, τώρα «κινδυνεύει να καταρρεύσει η ίδια, λόγω των ψηφοφόρων που μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα επιστρέψουν στη Χρυσή Αυγή, αλλά και πολλών ακόμα που δεν τους άρεσε το “στήσιμο” και τα δικονομικά άλματα που οδήγησαν στην απελευθέρωση τους βουλευτές μας». Τις εκτιμήσεις αυτές τις συμπληρώνουν με προσωπικές αιχμές στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ήδη «του γύρισε μπούμερανγκ η όλη λάσπη και, υπό άλλες συνθήκες, ίσως και να λυπόμασταν τον Σαμαρά για την “κατσάδα” που θα φάει από τα υπερατλαντικά αφεντικά του», τα οποία, όπως λένε, βιάστηκε να ενημερώσει ότι έβαλε τους χρυσαυγίτες φυλακή.


Αναπτέρωση ηθικού


Στο κοινοβουλευτικό πεδίο, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναβλήθηκε, με πρόσχημα ότι δεν δόθηκε στη Χ.Α. η αίθουσα της Γερουσίας, αλλά άλλη μικρότερη. Στην πραγματικότητα όμως οι βουλευτές του ναζιστικού κόμματος τηρούν στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει το δικαστικό τοπίο και για τους Μιχαλολιάκο-Παππά, οπότε σχεδιάζουν επικοινωνιακό σόου στη Βουλή υπό τον τίτλο «η δικαίωση του διωκόμενου». Σε περίπτωση αποφυλάκισης και των ηγετών, η επικοινωνιακή αντεπίθεση θα είναι ισχυρή, καθώς είχαν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες στην κοινή γνώμη για εξάρθρωση του ναζιστικού κόμματος. Ο «φίρερ» της οργάνωσης ποντάρει πολλά στο σενάριο της πολιτικής δίωξης, το οποίο θα τροφοδοτήσει με κάθε τρόπο είτε μέσα είτε έξω από τη φυλακή. Ηδη οι τρεις βουλευτές που αφέθηκαν ελεύθεροι εξαπέλυσαν ύβρεις και απειλές κατά πολιτικών και δημοσιογράφων, με αχαρακτήριστες εκφράσεις, στο γνωστό κλίμα «πολιτικού πολιτισμού» τους και προϊδεάζοντας για πολιτική ρεβάνς.

Στο φως αυτών των εξελίξεων, το ναζιστικό κόμμα επιχειρεί και την οργανωτική του επαναλειτουργία και συγκαλεί πολιτικές εκδηλώσεις σε διάφορες Τοπικές Οργανώσεις, τις οποίες, προς αναπτέρωση ηθικού, αναρτά στη συνέχεια στην ιστοσελίδα του. Ηδη, ανάλογες «μαζώξεις» έχουν γίνει σε Ξάνθη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη και Σέρρες, δηλαδή σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπου, όπως είναι φυσικό, ο απόηχος και το κλίμα της Αθήνας είναι σαφώς ασθενέστερα.

Από την πλευρά του Ηλία Κασιδιάρη, ο συνήγορός του, μιλώντας στον «Βήμα FM», δήλωσε ότι ο πελάτης του είπε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν μια πολιτική δίωξη που του ασκήθηκε για να του στερήσει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. «Θα είναι υποψήφιος, μετά από αυτή την απόφαση, στις δημοτικές εκλογές, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος» πρόσθεσε.



Πηγή: efsyn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *