Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Είμαστε σε επαφή με την Ελλάδα για το θέμα των παρακολουθήσεων»

Σε επαφή με την Ελλάδα και άλλες συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ βρίσκεται η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση αν έχει οποιαδήποτε αντίδραση στις πληροφορίες για έναν «κόμβο υποκλοπών» που λειτούργησε από την ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και αλλού, καθώς και για άλλες 18 τοποθεσίες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του Βερολίνου και αν έχει καμία απάντηση από τις ελληνικές αρχές για το θέμα αυτό, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι, ανέφερε ότι «είμαστε ανοιχτοί για συμμετοχή και συζήτηση σε τυχόν ανησυχίες σχετικά με αυτά τα προγράμματα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμμετέχει στη διαδικασία επαναξιολόγησης του τρόπου συγκέντρωσης απόρρητων πληροφοριών από μέρους των ΗΠΑ, της οποίας ηγείται ο Λευκός Οίκος και στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, όπως σημείωσε, βρισκόμαστε σε επαφή με τους συμμάχους μας ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Το Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανακοίνωσε ότι «δεν σκοπεύουμε να σχολιάσουμε κάθε καταγγελία για συγκέντρωση απόρρητων πληροφοριών και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν απόρρητες πληροφορίες σαν αυτές που συγκεντρώνουν όλες οι χώρες του κόσμου».






Πηγή: tanea.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *