Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σεμινάριο Τεχνικών Ασφαλείας Β΄ Κατηγορίας στις 25 Νοεμβρίου από την Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ν. Πέλλας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. θα οργανώσει σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας και Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) .

Το σεμινάριο Τεχνικών Ασφαλείας Β΄ Κατηγορίας θα υλοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.

Η Κατηγορία Β΄ χωρίζεται σε δύο ομάδες:

1. Ομάδα Ι: Επισκευή και συντήρηση μεταφορικών μέσων. Συνεργεία επισκευής μεταφορικών μέσων (Ηλεκτρολογεία, Φανοποιεία, Ταπετσαρίες, Βουλκανιζατέρ, βαφές αυτοκινήτων κλπ.). Πρατήρια υγρών και αερίων καυσίμων. Αποθήκευση και μεταφορά καυσίμων γενικά (π.χ. όλα τα βενζινάδικα) Επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Παρασκευή και επεξεργασία ειδών διατροφής και ποτών. Επιχειρήσεις κατασκευής παντός είδους από ξύλο. Κάθε είδους κατεργασία ξύλου (π.χ. κατασκευή και τοποθέτηση, κουφωμάτων, ντουλαπιών, κατασκευή επίπλων κλπ.). Επιχειρήσεις κατασκευής και επισκευής παντός είδους από μέταλλο. Αργυροχρυσοχόοι, μηχανουργεία, κατασκευές από αλουμίνιο, σιδηρουργεία. Επιχειρήσεις παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, κατεργασίας δερμάτων και γουναρικών και κατασκευής παντός είδους από ύφασμα, δέρμα και γούνα.

Και λοιπές που δεν αναφέρονται στις προηγούμενες επιχειρήσεις. Μονάδες παραγωγής και διακίνησης σκυροδέματος, τοποθέτηση τεντών, επεξεργασία χάρτου, εκτυπώσεις εκδόσεις, κατασκευή προϊόντων από πλαστικό, τοποθετήσεις και κατεργασία υαλοπινάκων, τοποθετήσεις κοινών κλιματιστικών, κατασκευή και αναγόμωση πυροσβεστήρων, ανυψωτικές εργασίες κλπ.

2. Ομάδα IΙ: Οικοδομικά και άλλα παρόμοια επαγγέλματα. Εκσκαφές, μπετατζήδες, εργασίες σιδηρού οπλισμού, κτίστες, σοβατζήδες ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, τοποθετήσεις πλακιδίων, τοποθετήσεις μαρμάρων, ελαιοχρωματιστές, εργασίες μονώσεων, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, θέρμανσης, εξαερισμού, ψύξης ή κλιματισμού, ανελκυστήρων κλπ.

Το σεμινάριο Τεχνικών Ασφαλείας Γ΄ Κατηγορίαςθα υλοποιηθεί την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

 
 
Στην Κατηγορία Γ΄ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 294/88, ανήκουν επιχειρήσεις με οικονομική δραστηριότητα: Γεωργία, Κτηνοτροφία, Εμπόριο, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία, Επικοινωνίες, Μεταφορές, Αποθηκεύσεις, Τράπεζες και λοιπά οικονομικά ιδρύματα, Ασφάλειες, Διεκπεραιώσεις υποθέσεων, Ενοικιάσεις κινητών και ακινήτων και λοιπές υπηρεσίες εκτός από τις υπηρεσίες περισυλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας ακαθάρτων που υπάγονται στην Β΄ Κατηγορία, Διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

Και δύο προγράμματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ), το πρώτο την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου και το δεύτερο την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται στους εργαζόμενους όλων των κλάδων που συνδέονται με τον επισιτισμό και σε όσους θα ασχοληθούν μελλοντικά σε επιχειρήσεις παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, λιανικού εμπορίου, διάθεσης τροφίμων (κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία) και μαζικής εστίασης (εστιατόρια κέτερινγκ, ξενοδοχεία νοσοκομεία κλπ.) καθώς και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας, αλλαντοποιίας κλπ.

Όλα τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας .

Παράλληλα στην αίθουσα της ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας πραγματοποιούνται δύο προγράμματα ΛΑΕΚ που απευθύνετε σε εργαζόμενους, με έναρξη του πρώτου 18 Νοεμβρίου και του δεύτερου 2 Δεκεμβρίου με αντικείμενο «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ»

Για περισσότερες πληροφορίες για μελλοντικά σεμινάρια στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας καθημερινά 11.00 – 13.00 μ.μ. στο τηλέφωνο 2381027367.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *