Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας

Τα προβλήματα που απασχολούν την νέα λουτρόπολη των Λουτρών της Απολλώνιας συζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας σε αίθουσα του ξενοδοχείου Μακεδονίας Παλλάς.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Μακεδονίας -Θράκης Ιωάννης Ποδιώτης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του δήμου Βόλβης Νίκος Θωμάς, ο διευθυντής της λουτρόπολης της Απολλωνίας Γιώργος Ματθαίου και ο υπάλληλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΤ Κ.Μ. Σάββας Λασκαρίδης.

Από πλευράς συλλόγου παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ο Αντιπρόεδρος Χρηστός Σιδηρόπουλος, ο Γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης, ο Ειδικός Γραμματέας Γεράσιμος Κιφοκέρης, τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Πλαγάκος και Εμμάς Παναγιώτης και ο σύμβουλος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου κ. Αναστασιάδης.

Κατά την συνεδρίαση δόθηκε ο λόγος σε όλους τους προσκεκλημένους προκειμένου να ενημερώσουν το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας για τις απόψεις τους.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Δ.Σ. του δήμου Βόλβης Νίκος Θωμάς απεκάλυψε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δήμου και Τράπεζας Πειραιώς βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και ότι σύντομα αναμένονται θετικές ανακοινώσεις.

Η είδηση αυτή χαροποίησε τα μέλη του Δ.Σ. που εξέφρασαν την συγκρατημένη αισιοδοξία τους και την ευχή οι διαπραγματεύσεις να έχουν αίσια έκβαση για το καλό της νέας λουτρόπολης της Απολλωνίας και της ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Μέτα την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ανταλλαγή απόψεων τα μελή του Δ..Σ εξέτασαν αναλυτικά τα νέα δεδομένα και κατέληξαν στα εξής:

Επανέλαβαν την εκτίμηση τους ότι η Λουτρόπολη της Απολλωνίας, βρίσκεται σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει την λίμνη Βόλβη και το βουνό.

Έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και αποτελεί μαζί με τις λουτροπόλεις του Λαγκαδά, της Αριδαίας, του Σιδηροκάστρου και του Άγκιστρου, την μόνη ανταγωνιστική πρόταση για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας απέναντι στις γειτονικές μας λουτροπόλεις της Βουλγαρίας.

Θεωρούν, επίσης αναγκαίο να δημοσιοποιηθούν τα κονδύλια που ξοδευτήκαν και να διερευνηθεί άμεσα αν υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας του συγκροτήματος μετά τις καταστροφές που έχει υποστεί εδώ και 13 χρόνια. Τι επισκευές χρειάζονται και τι κόστος θα έχουν.

Τέλος προτείνει προς την Τράπεζα Πειραιώς να παραχωρήσει το μερίδιο της στον δήμο Βόλβης, αν το επιθυμεί, με την δέσμευση ότι ο δήμος θα λειτουργήσει την λουτρόπολη είτε σε συνεργασία με κάποιο ιδιώτη επενδυτή είτε να την εντάξει στην υπάρχουσα μονάδα που λειτουργεί στην παλιά Λουτρόπολη.

Για το Γραφείο Τύπου Αχιλλέας Μεταλούλης

Τηλ. επικ. 6944440224 axmetalo@otenet.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *