Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Συγκλονιστικό εξώφυλλο του TIME: Δολοφονία Κένεντι- Η στιγμή που άλλαξε την Αμερική (ΦΩΤΟ)

Μισό αιώνα μετά, η δολοφονία του προέδρου Κένεντι στο Ντάλας συνεχίζει να είναι από τα πιο σοκαριστικά γεγονότα της αμερικανικής ιστορίας.

Το περιοδικό TIME τιμώντας την επέτειο του θανάτου του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, αφιερώνει τόσο το επόμενο τεύχος όσο και το εξώφυλλο του περιοδικού στη ζωή και τη δολοφονία του χαμένου προέδρου, υπό τον τίτλο «Η μέρα που άλλαξε την Αμερική».

Όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό άρθρο, εκείνη η ημέρα(22 Νοεμβρίου του 1963)  ήταν τόσο βίαια τραγική καθώς συνδύαζε την ακραία χαρά με την ακραία τραγωδία. Από τη μία ο πρόεδρος χαμογελά με τη σύζυγό του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνουν και από την άλλη ακούγεται ένας εκκωφαντικός θόρυβος, το κεφάλι του Κένεντι εκρήγνυται και η πρώτη κυρία τρέχει να πιάσει – ως αντανακλαστικό – το μέρος του κρανίου του συζύγου της που εκσφενδονίστηκε.

Το ροζ ταγιέρ της Τζάκι Κένεντι βάφτηκε κόκκινο από το αίμα του προέδρου και η παρέλαση μετατράπηκε σε έκτακτη μεταφορά προς το νοσοκομείο. Το θύμα της δολοφονίας αυτής ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς, λαμπερούς, πλούσιους και χαρισματικούς ανθρώπους του πλανήτη.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά το συντριπτικό 81% των Αμερικανών πιστεύει ότι η δολοφονία του προέδρου ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας, η οποία καλύφθηκε. Οι θεωρίες συνωμοσίας της δολοφονίας του Κένεντι συνεχίζουν να μεταδίδονται ακόμα ενώ ακόμα έχουν πυροδοτήσει πολλές πληγές αλλά και πολλές συνέχειές τους από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 2001 έως την πτήση TWA 800.

Όπως φαίνεται η δολοφονία του Κένεντι άλλαξε το σύγχρονο αμερικανικό μυαλό: δημιούργησε την «αντανακλαστική» σκέψη της συνωμοσίας, δημιούργησε μία μεγάλη ρωγμή στην εμπιστοσύνη.


Δείτε το εξώφυλλο:




πηγή:thestival.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *