Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η task force αποφασίζει και ο Άδωνις χειρουργεί!

Ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση για τον πολίτη, συρρίκνωση των δομών του ΕΟΠΥΥ, απολύσεις γιατρών και προσωπικού, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων για όσους μείνουν, μείωση των δαπανών κι εύνοια των μεγάλων επιχειρηματικών αλυσίδων του χώρου της υγείας έρχονται με την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της task force, που μετατρέπει τον Οργανισμό αποκλειστικά σε αγοραστή, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας.

«Ελήφθη η απόφαση για το ποια θα είναι η πρόταση της κυβερνήσεως. Η υλοποίησή της φυσικά θα αποφασιστεί από τη Βουλή. Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ είναι αγοραστής τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα αλλά και πάροχος υπηρεσιών υγείας. Τώρα θα γίνει μόνο αγοραστής», είπε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Η απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό, πάρθηκε στο Συμβούλιο Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης πριν από δύο εβδομάδες, όπου συζητήθηκε και με τον πρωθυπουργό και τον Β. Βενιζέλο. Ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων ασφαλιστικών, όπως εξήγησε ο υπουργός, που είχαν και τους δύο ρόλους -αγοραστή και παρόχου-, η κυβέρνηση προτείνει και ο ΕΟΠΥΥ να γίνει σκέτο αγοραστής, καθώς στην πορεία όλες οι ασφαλιστικές έγιναν μόνο αγοραστές, γιατί κατάλαβαν ότι κοστίζει πολύ να συντηρούν δικές τους μονάδες παροχής. Αντιθέτως μείωναν πολύ το κόστος τους εάν ήταν μόνο αγοραστές!



Πηγή: efsyn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *