Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πού παντρεύονται τα περισσότερα ζευγάρια στην Ελλάδα, πού γεννούν και πού χωρίζουν -Οι πρωταθλήτριες πόλεις

Η Ρόδος για τους γάμους, το Μαρούσι για τις γεννήσεις και η Αθήνα για τα διαζύγια αλλά και για τους θανάτους κρατούν τα σκήπτρα για κάθε έναν από τους προαναφερόμενους τομείς.Ολα αυτά τα ενδιαφέρονται στοιχεία αλλά και η αναλογία ένα διαζύγιο ανά 3,4 γάμους προκύπτουν από τα δεδομένου του Εθνικού Ληξιαρχείου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Ληξιαρχείου από τις 8 Μαίου 2013 έως σήμερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύτερος Τύπος», το μέρος που προτιμά η πλειοψηφία των Ελλήνων για να ενώσει τις ζωές του είναι η Ρόδος. Ακολουθούν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη για να λάμψει με μικρή διαφορά στην τέταρτη θέση η Σαντορίνη όπου καταφθάνουν μελλόνυμφοι από τα πέρατα της γης. Δύο ακόμη νησιά μπαίνουν στην πρώτη δεκάδα, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, ενώ ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκεται και η Σκιάθος.

Τα σύμφωνα συμβίωσης έχουν ελάχιστα απασχολήσει τα δημοτικά ληξιαρχεία καθώς έχουν καταγραφεί 55 στην Αθήνα, από 10 σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, 9 στην Κόρινθο, 8 στη Ν.Ιωνία, από 7 σε Ηλιούπολη, Αλιμο, Μπραχάμι και Χανιά, 6 στο Χαλάνδρι και ακόμη λιγότερα σε άλλους δήμους.

Ομως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Εθνικού Ληξιαρχείου ένας στους 3 γάμους καταλήγει στο... διαζύγιο, αφού η αναλογία διαζυγίων-γάμων στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 1:3,4. Πρωταθλήτρια στο... σπορ αναδεικνύεται η Αθήνα με αναλογία 1:1. Με απλά λόγια όποιος παντρεύεται στην πρωτεύοσα χωρίζει κιόλας.

Τόπος γέννησης: «Μαρούσι». Αυτό θα αναγράφεται στα έγγραφα των περισσοτέρων παιδιών, αφού στο συγκεκριμένο δήμο καταγράφονται οι περισσότερες γεννήσεις, κάτι το οποίο είναι λογικό αν λάβει υπόψ του κανείς ότι εκεί βρίσκονται τα περισσότερα μαιευτήρια. Στην τρίτη θέση είναι το Παλαιό Φάληρο, στην τέταρτη η Θεσσαλονίκη, στην πέμπτη ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Λόγοι υποδομών (νοσοκομεία, κοιμητήρια) επηρρεάζουν και τον τόπο όπου καταγράφονται οι περισσότεροι θάνατοι. Προηγούνται Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά στην τρίτη θέση είναι ο δήμος Νίκαιας-Αγίου ΙωάννηΡέντη, στην 7η το Κερατσίνι και στις δύο τελευταίες της πρώτης δεκάδας οι δήμοι Βύρωνα και Ζωγράφου.



Πηγή: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *