Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνει ο αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου!

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε την εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία στην ουσία προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο αντιεισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής αφού κατ'αυτόν η σύγκλιση της βουλευτικής συνόδου για μια ημέρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε απόσβεση των αδικημάτων του πρώην υπουργού αφού εξ αντικειμένου δεν μπορούσε να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο λόγω του γεγονότος ότι διήρκησε μόλις για μια ημέρα.

Ειδικότερα, ο κ. Κανελλόπουλος κρίνοντας ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νοθεύσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για την άσκηση ποινικής δίωξης.

πηγή:newpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *