Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης - Προθεσμία έως αύριο έχουν όσοι θέλουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τους όρους του 2010

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν όσοι επιθυμούν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με εξαγορά
πλασματικών χρόνων ασφάλισης με τους όρους που ίσχυαν το 2010 και βέβαια είναι ασφαλισμένοι σε όλα τα Ταμεία, πλην του ΟΓΑ και του Δημοσίου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ για κάθε μήνα αναγνώρισης θα πρέπει να καταβάλουν ένα ποσόν που κυμαίνεται περίπου στα 240 ευρώ. Στο τέλος του 2013 λήγει η σχετική δυνατότητα των ασφαλισμένων που επιθυμούν να αναγνωρίσουν τα πλασματικά έτη για να αποφύγουν τις αυξήσεις του ορίου ηλικίας που ισχύει για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1-1-2011 και μετά.

Πρόκειται για ασφαλισμένους που κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης κυρίως μέσω των διατάξεων της 35ετίας, τις μητέρες ανηλίκων που βρίσκονται κοντά στο όριο των 5.500 ημερών ασφάλισης, αλλά και τους ασφαλισμένους σε καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Σημειώνεται ότι όσοι δεν καταφέρουν να μπουν, θεμελιώνοντας δικαίωμα με εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης, στις διατάξεις συνταξιοδότησης που ίσχυαν μέχρι την 31η-12-2010, θα δουν αυτόματα να αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από 1-5 έτη.



Πηγη: efsyn.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *