Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Tα αντιμνημονιακά-αντιευρωπαϊκά κόμματα φαβορί στις Ευρωεκλογές

Πόσο μεγάλη θα είναι η άνοδος - και κατ' επέκταση η απήχηση - των ποσοστών των αντιμνημονιακών-αντιευρωπαϊκών κομμάτων στις κρίσιμες Ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014;

Στην εν λόγω ερώτηση επιχειρούν να απαντήσουν οι Financial Times, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις τους, σε πολιτικό επίπεδο, για τη χρονιά που έρχεται σε λίγες ώρες.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα αντιμνημονιακά-αντιευρωπαϊκά κόμματα θα κυριαρχήσουν στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι Ευρωεκλογές προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες και ευκαιρίες για... δραματική άνοδο των ποσοστών των ακροδεξιών, ακροαριστερών και γενικά αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων.

Αιτία; Οι αδύναμες προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, τα απαράδεκτα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η γενικευμένη απογοήτευση για το ευρωπαϊκό project, η οργή για τα συντηρητικά κόμματα που είναι υπέρμαχοι της λιτότητας.

Οι παράγοντες αυτοί είναι ικανοί να οδηγήσουν στο εξής ρεαλιστικό σενάριο: Τα αντιμνημονιακά και αντιευρωπαϊκά κόμματα να κερδίσουν ποσοστό άνω του 25% επί του συνόλου των εδρών του Ευρωκοινοβουλίου.

«Παρακολουθήστε ιδίως τις εξελίξεις στις εξής χώρες: Ελλάδα (ΣΥΡΙΖΑ), Γαλλία (National Front), Βρετανία (UK Independence party), Ολλανδία (Dutch Freedom party)», υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι Financial Times, σκιαγραφώντας την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης.

«Tα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών θα είναι τραυματικά για τα συντηρητικά κόμματα απ' άκρη σ' άκρη στην ευρωπαϊκή ήπειρο», προειδοποιεί, ρητά και κατηγορηματικά, η εφημερίδα.

Πηγή: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *