Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

“ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ”

Μετά από την επιτυχημένη εκδήλωση συγκέντρωσης τροφίμων και παιχνιδιών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στις πρωτεύουσες των 4 Δήμων του Νομού, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους, όσους προσέφεραν από το υστέρημα τους, προσφέροντας τρόφιμα και παιχνίδια ή αγοράζοντας κουπόνια από τα καταστήματα της Έδεσσας.

Το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ήταν πολύ ικανοποιητικό. Συνολικά στους 4 Δήμους συγκεντρώθηκαν και μοιράστηκαν σε 500 περίπου οικογένειες πακέτα τροφίμων. Πιο αναλυτικά:



ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ:

Λόγω της αυξημένης ανταπόκρισης των ίδιων των πολιτών παρατάθηκε η συγκέντρωση τροφίμων και κουπονιών για ακόμη μια μέρα, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου. Εκτός από τα τρόφιμα και τα παιχνίδια, αγοράστηκαν κουπόνια συνολικής αξίας 2.300 € από τα 22 καταστήματα της πόλης, τα οποία συμμετείχαν στην προσπάθεια.

Συγκεκριμένα από το Κ.Π ΌΡΑΜΑ μοιράστηκαν τρόφιμα, παιχνίδια και κουπόνια σε 60 οικογένειες ενώ από τον Δήμο Έδεσσας κουπόνια και τρόφιμα σε 90 οικογένειες.

Συντονισμένες Δωρεές έγιναν από: το 2ο και 5ο Νηπιαγωγείο, το 6ο Δημοτικό Σχολείο, το ΕΠΑΣ Έδεσσας, τη Νοσηλευτική Σχολή Έδεσσας, το ΚΑΠΗ Μεσημερίου, τον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, τον ΓΑΣ Έδεσσας, το Φροντιστήριο Αγγλικών της Μελίνας Καρπούζα και από την Επιχείρηση Κάβα Ποτών «Στραγαλάς» του Χατζηαντωνιάδη Χαράλαμπου.

Επίσης να αναφέρουμε την άψογη συνεργασία των μελών του Δικτύου στην Έδεσσα (του Δήμου Έδεσσας, του Σωματείου Εμπόρων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Πέλλας, του Επιμελητηρίου Πέλλας, των Προσκόπων και της Εθελοντική Ομάδα Γονέων «Ασπίδα»).
 
 


 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ: Συγκεντρώθηκαν και διανεμήθηκαν τρόφιμα σε 150 οικογένειες με σημαντική προσφορά από τα Super Markets της περιοχής, ενώ άψογη συνεργασία υπήρχε και στο Δήμο Πέλλας από τον Δ. Πέλλας και την Εθελοντική Ομάδα Γονέων «Νοιάζομαι». Και στο Δ. Πέλλας η χρονική διάρκεια της συγκέντρωσης τροφίμων παρατάθηκε, αφού υπήρχε περίπτερο του Δήμου με την υποστήριξη της Εθελοντικής Ομάδας Γονέων στο χωριό του Αϊ- Βασίλη στα Γιαννιτσά για το σκοπό αυτό.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: Συγκεντρώθηκαν και διανεμήθηκαν και εδώ με την βοήθεια συμπολιτών και τοπικών καταστημάτων πακέτα τροφίμων για περισσότερες από 150 οικογένειες. Η συνεργασία με τον Δ. Αλμωπίας ήταν πολύ καλή.

ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ: Σε αντίθεση με την προηγούμενη προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, το Πάσχα, που ήταν επιτυχής, αυτήν την φορά η δράση δεν πήγε τόσο καλά.



Με την ολοκλήρωση και αυτής της δράσης φάνηκε η αναγκαιότητα της συνεργασίας των φορέων μεταξύ τους και επιβεβαιώθηκε η αποτελεσματικότητα της, όταν γίνεται χωρίς ανταγωνισμούς και διάθεση προβολής. Ο κάθε φορέας συνέβαλε με τις δυνατότητες του στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής. Έτσι η Ι. Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμπωπίας βοήθησε μέσα από την ενημέρωση και το κάλεσμα που απεύθυνε σε όλες τις ενορίες της. Οι Δήμοι με το να παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και το χώρο. Οι εθελοντικές ομάδες, οι πρόσκοποι με τη φυσική τους παρουσία, την διανομή φυλλαδίων, το Σωματείο εμπόρων με την ενημέρωση των καταστημάτων, τα ΜΜΕ με την σωστή προβολή και ενημέρωση της δράσης.

Για πρώτη φορά υπήρξε τόσο καλός συντονισμός και συνεργασία μεταξύ των Φορέων με στόχο να ωφεληθούν αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να αποφευχθούν περιπτώσεις κατάχρησης της προσφοράς από επιτήδειους.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν ή έχουν ανάγκη από βοήθεια μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης 23813 51310, να επισκέπτονται το fb στο προφίλ Edessa Pella social action. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα του Δικτύου. Αν υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να βοηθήσει στην κατασκευή της, ας επικοινωνήσει στο παραπάνω τηλέφωνο ή στο 23810 51174.

Τα μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν και αυτήν την φορά στο κάλεσμα μας και εύχονται σε όλους Καλή Χρονιά με περισσότερη Αλληλεγγύη και λιγότερες οικονομικές δυσκολίες.

Τέλος θέλουμε να σας μεταφέρουμε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες των ανθρώπων που βοηθήθηκαν από την προσφορά αγάπης των συμπολιτών τους.



Με εκτίμηση

Εκ μέρους του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας

Ο Συντονιστής Φορέας

Κ.Π. Ν. Πέλλας «Όραμα»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *