Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ελέγχουν ΕΚΑΜίτες για την απόπειρα απαγωγής του Μαρτίνου!

Σε δύο πρώην αστυνομικούς των ΕΚΑΜ - ο ένας είναι εν ενεργεία σε άλλη υπηρεσία, ο άλλος έχει αποχωρήσει από την ΕΛ.ΑΣ. - για τους οποίους είχαν υπάρξει αναφορές για επαφές με «νονούς της νύχτας» και καταζητουμένους ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. το μυστικό της απόπειρας απαγωγής του επιχειρηματία κ. Κίκου Μαρτίνου πριν από δέκα ημέρες στη Βούλα.

Οι δύο πρώην άνδρες των ΕΚΑΜ μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους τους από την ίδια αστυνομική υπηρεσία φέρεται ότι στελεχώνουν τη φρουρά της εταιρείας αλλά και της εφοπλιστικής οικογενείας Μαρτίνου. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ερευνούν το ενδεχόμενο οι πρώην ΕΚΑΜίτες να έχουν οποιαδήποτε γνώση για τους δράστες της επίθεσης ή να μετέφεραν πληροφορίες - πιθανόν έμμεσα ή και άθελά τους - στους οργανωτές της εγκληματικής ενέργειας.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι διαθέτουν στοιχεία για το κύκλωμα των ποινικών που έκλεψε τα οχήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα απαγωγής του 34χρονου επιχειρηματία, ενώ εξετάζουν την εμπλοκή αλλοδαπών ποινικών, πιθανώς Αλβανών.

Υποψίες από τις κατηγορίες

Η απόπειρα αρπαγής του κ. Μαρτίνου σημειώθηκε το μεσημέρι της 12ης Δεκεμβρίου 2013 στη Βούλα. Οι δράστες με δύο κλεμμένα οχήματα επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον νεαρό επιχειρηματία λίγα μέτρα μακριά από την εφοπλιστική εταιρεία. Εκείνος όμως βάζοντας όπισθεν εμβόλισε με το αυτοκίνητό του το ένα όχημα και κατόρθωσε να διαφύγει.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στάθηκαν ιδιαίτερα στην ομάδα φρούρησης της εφοπλιστικής οικογενείας Μαρτίνου, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα στελεχωνόταν από πρώην άνδρες των ΕΚΑΜ.

Ο ένας εξ αυτών έχει κατηγορηθεί δύο φορές για σχέσεις με τον ποινικό χώρο. Η μία εξ αυτών αφορούσε το κύκλωμα των 217 «νονών της νύχτας» που αποκαλύφθηκε προ διετίας. Ο εν λόγω αστυνομικός είχε κατηγορηθεί ότι υποβοηθούσε δύο άλλους κατηγορουμένους ποινικούς και έναν αποταχθέντα αστυνομικό (τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης στη διάθεση της εφημερίδας). Ο πρώην άνδρας των ΕΚΑΜ έχει παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση αυτή.

Η δεύτερη φορά που είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη ήταν τον Ιανουάριο του 2008, όταν ένα σημείωμα που φέρεται να χειριζόταν για τηλεφωνική παρακολούθηση στην περιοχή του Παρνασσού ενός γνωστού επιχειρηματία που έχει καταδικασθεί για συμμετοχή σε εγκληματικές επιθέσεις αλλά και στην απαγωγή Παναγόπουλου βρέθηκε στα χέρια του ίδιου του ποινικού. Ωστόσο για αυτή την υπόθεση ο πρώην άνδρας των ΕΚΑΜ αθωώθηκε προ μερικών ημερών, ενώ καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός χρόνου ένας άλλος συνάδελφός του. Σε επικοινωνία του με «Το Βήμα» ο αστυνομικός σημείωσε ότι δεν γνωρίζει «οτιδήποτε για την απόπειρα αρπαγής του κ. Μαρτίνου».

Ψάχνουν για «διαρροές»

Σημειώνεται ότι στην ίδια ομάδα φρούρησης της εφοπλιστικής οικογένειας απασχολείται και ένας άλλος έμπειρος πρώην άνδρας των ΕΚΑΜ που έχει φύγει από την ΕΛ.ΑΣ. και έχει πολυετή προϋπηρεσία στη φρούρηση επιχειρηματιών, εταιρειών κ.ά. Σε βάρος στενού συγγενούς αλλά και του ιδίου είχε διαταχθεί έρευνα επειδή φέρεται ότι είχαν υποβοηθήσει τότε αναζητούμενο για την υπόθεση του περιώνυμου «συνδικάτου των εκτελεστών» που έδρασε την περίοδο 1990-1994.

Οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πληροφορίες για τυχόν ύποπτες κινήσεις που είχαν δει οι φρουροί της οικογενείας Μαρτίνου. Ανάμεσα στα άλλα επιχειρούν επίσης να δώσουν απάντηση στο ερώτημα πώς οι δράστες επιχείρησαν να χτυπήσουν τον κ. Κίκο Μαρτίνο, παρ' ότι ήξεραν πως υπήρχε τέτοια ισχυρή, ιδιαίτερα εκπαιδευμένη ομάδα φρούρησης στην εφοπλιστική οικογένεια, καθώς και αν υπήρχε «κάποια διαρροή από οπουδήποτε, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, η οποία ίσως διευκόλυνε τα σχέδια των επίδοξων απαγωγέων».

πηγή: tovima.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *