Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Με κρύο θα έρθουν φέτος τα Χριστούγεννα, "ντυμένα" με βροχές και ισχυρούς ανέμους. Νιφάδες θα πέσουν μόνο στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά απο τη Πέμπτη ο καιρός επιδεινώνεται.

Αναλυτικά, για αύριο, Τρίτη, παραμονή των Χριστουγέννων προβλέπονται νεφώσεις και από το μεσημέρι βροχές στα νοτιοδυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στα ορεινά της Πελοποννήσου. Από το βράδυ θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές, οι οποίες στην Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) την Τετάρτη, ανήμερα των Χριστουγέννων προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου. Το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά θα υπάρχει νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, οι οποίες ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονες. Αναλυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι έντονα κατά τόπους, από το βράδυ σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αντίθετα, βελτίωση αναμένεται το διήμερο της 29ης και 30ής Δεκεμβρίου. Τις ημέρες αυτές ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς βόρειους ανέμους και θερμοκρασίες σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.Σε ό,τι αφορά την Πρωτοχρονιά, οι πρώτες προγνώσεις αναφέρουν ότι το 2014 θα μπει με βροχές σε ολόκληρη τη χώρα.



πηγή:koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *