Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Έρχεται χιονιάς - Παγωμένη εβδομάδα



Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Τρίτης στην ανατολική και βόρεια χώρα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, βόρειους ανέμους έως 8 μποφόρ και σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας, προβλέπει η ΕΜΥ. Ενδέχεται να χιονίσει και στην Αθήνα την Τετάρτη.

Στην Αττική, αναμένονται την Τρίτη νεφώσεις και τοπικές βροχές από το απόγευμα, ενώ χιόνι θα πέσει τη νύχτα στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 βαθμιαία πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα στα ανατολικά σε βορειοανατολικούς. Το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περαιτέρω τη νύχτα.

Με βασικό θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, συνεδρίασε το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε την ανάγκη για στενή συνεργασία και καλύτερο συντονισμό των φορέων, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, οι οποίοι καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους με περιορισμένους πόρους και μέσα, τονίζοντας ότι «ο πολίτης την ώρα της ανάγκης και υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία πρέπει να νιώθει ότι το ευρύτερο κράτος είναι δίπλα του, μπορεί να βασίζεται πάνω του και μπορεί να του συμπαρασταθεί».



Πηγη: Newsroom Enet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *