Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ένας νέος από την Θεσσαλονίκη αντιστέκεται στην κρίση και ομορφαίνει την πόλη (pics)

Η πατρίδα μας διέρχεται μια από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία υπάρχουν νέοι άνθρωποι που "το παλεύουν". Κάνουνε το χόμπι τους επάγγελμα και αντιστέκονται στη μιζέρια και την παρακμή. Ένας από αυτούς τους νέους είναι ο Οδυσσέας Καρκανέβατος, από την Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Ο Οδυσσέας είναι 25 χρόνων και ζωγραφίζει πάνω στο γυαλί. Τα έργα του στις βιτρίνες του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι τόσα πολλά που πιθανότατα θα έχετε δει κάποιο από αυτά σε κάποια βόλτα σας. Ο Οδυσσέας δεν τρόμαξε από την κρίση. Έκανε το ταλέντο του επάγγελμα. Σπούδασε συντηρητής έργων τέχνης και κατέληξε να δημιουργεί ο ίδιος έργα τέχνης. Ο Οδυσσέας Καρκανέβατος μίλησε στο thestival.gr για την Ελλάδα της κρίσης και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος που κυνηγάει τα όνειρά του.

"Ξεκινώντας με μια αποτυχία"

Ξεκίνησε να ζωγραφίζει από τα 20 χρόνια του, όταν έκανε πειράματα στους τοίχους της γειτονιάς του. Αργότερα πειραματίστηκε σε αυτό που κάνει σήμερα: να ζωγραφίζει σε τζάμι. "Η πρώτη μου ζωγραφιά σε τζάμι ήταν ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο κι ένας Αη Βασίλης. Ήταν σε ένα κατάστημα με μπουγάτσα. Ήταν μια αποτυχία!" λέει χαμογελώντας ο Οδυσσέας. Κάποιοι είχαν διαφορετική γνώμη και τον κάλεσαν να ζωγραφίσει και το δικό τους μαγαζί και κάπως έτσι άρχισαν όλα.

"Με πείσμα όλα γίνονται"

"Εαν δεν το παλέψεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στην ζωή. Πήγαινα πόρτα - πόρτα και ρωτούσα αν ενδιαφέρονται για να τους στολίσω με τις ζωγραφιές μου τις βιτρίνες τους. Στην αρχή δεν υπήρχε ανταπόκριση, αλλά με πείσμα όλα γίνονται" σχολιάζει ο Οδυσσέας φέρνοντας στο μυαλό του τις κλειστές πρότες που συνάντησε προσπαθώντας να καθιερωθεί.

Η περιόδος των Χριστουγέννων για τον Οδυσσέα και τους ανταγωνιστές του είναι περίοδος αιχμής. Τα φετινά Χριστούγεννα οι ζωγραφιές στις βιτρίνες είναι περιζήτητες. "Τώρα με την κρίση, τα πράγματα για την δική μου τη δουλειά, είναι καλύτερα. Οι επιχειρηματίες, λόγω της κατάστασης που είναι ο κόσμος θέλουν να του φτιάξουν τη διάθεση για να τον προσεγγίσουν και εγώ αυτό που κάνω είναι να φτιάχνω την διάθεση του κόσμου με τις ζωγραφιές μου" εξηγεί ο 25χρονος καλλιτέχνης.

Ο Οδυσσέας δεν περιορίζεται στα κλασσικά Χριστουγεννιάτικα σχέδια και αυτό είναι το δυνατό του σημείο. Εμπνέεται από την οικονομική κρίση και την αποδίδει με χιουμοριστικό τρόπο στις ζωγραφιές τους.

"Όταν κάνεις τις ίδιες κλασσικές ζωγραφιές ο κόσμος τις βαριέται. Προσπαθώ να πειραματίζομαι, και να δημιουργώ νέα σχέδια".

Ο Οδυσσέας ζωγραφίζει όλο τον χρόνο. Οι ζωγραφιές του δεν κοσμούν μόνο βιτρίνες καταστημάτων. Τα πινέλα του ομορφαίνουν τοίχους καταστημάτων ενώ δέχεται πολλές παραγγελίες για να κάνει τα παιδικά δωμάτια να μοιάζουν παραμυθένια. Καταπιάνετα επιπλεόν με χειροποίητες κατασκευές με τις οποίες μπορεί να στολίσει κανείς το σπίτι ή το μαγαζί του.

Μια δημιουργία του Οδυσσέα σε βιτρίνα καταστήματος ξεκινάει από 40 ευρώ και θα είναι έτοιμη σε περίπου 5-6 ώρες.

Aν ενδιαφέρεστε να ομορφύνετε τη βιτρίνα ή το σπίτι σας ενόψει των γιορτών, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 6975787105

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του Οδυσσέα ΕΔΩ

Δείτε τις φωτογραφίες του Thestival.gr : 
 









πηγη:thestival.gr
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *