Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Στους δρόμους και οι αγρότες του Νομού Πέλλας

Οι αγρότες της Πέλλας προχωρούν στην οργάνωση της δικής τους αγωνιστικής απάντησης στην καταιγίδα αντιαγροτικών μέτρων σε πανελλαδικό συντονισμό με αγροτικά μπλόκα όλης της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πέλλας, Οργάνωσαν τη δεύτερη σύσκεψή τους στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας, όπου εκδηλώθηκε η συμφωνία όλων στο πλαίσιο αιτημάτων της πρόσφατης πανελλαδικής Σύσκεψης των Αγροτικών Μπλόκων στη Λάρισα. Συμμετείχαν αγρότες από πολλά χωριά της περιοχής, που έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών τους.

Προχωρούν στο επόμενο βήμα πανελλαδικού συντονισμού, που είναι η παρέμβαση την Παρασκευή 24 Γενάρη στη ΔΟΥ Έδεσσας και οργανώνουν τη μαζική κάθοδό τους και τη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του ερχόμενου Σαββάτου 1 Φλεβάρη στην AGROTICA στη Θεσσαλονίκη.

Οι ομιλητές στη Σύσκεψη της Σκύδρας, τόνισαν : «Οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουμε, κυριολεκτικά, για την επιβίωσή μας, καθώς οι αποφάσεις και τα μέτρα που παίρνονται εναντίον μας (φόροι για το εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, παρακρατήσεις επιδοτήσεων, δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, μεγάλες μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων κ.ά.) σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων μας οδηγούν, με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα».











ΠΗΓΗ: agrotypos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *