Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Εκεχειρία τέλος στο Κίεβο! Επί ποδός πολέμου αστυνομία - διαδηλωτές.Δείτε σε ζωντανή μετάδοση καί σήμερα το τι συμβαίνει!

Εκεχειρία τέλος στο Κίεβο! Επί ποδός πολέμου αστυνομία - διαδηλωτές (ζωντανή σύνδεση)Επί «ποδός πολέμου» βρίσκονται διαδηλωτές και αστυνομία στο Κίεβο καθώς λήγει η ανακωχή που είχε κηρύξει η αντιπολίτευση.

Ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Βιτάλι Κλίτσκο είχε καλέσει σε οκτάωρη «εκεχειρία», προειδοποιώντας πως εάν δεν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, ο ίδιος θα ηγηθεί της «επίθεσης» του φιλοευρωπαϊκού κινήματος.

Το κλίμα στην Ουκρανία έχει οξυνθεί επικίνδυνα μετά τους θανάτους που καταγράφηκαν από την έναρξη της αντικυβερνητικής εξέγερσης, αρχικά με αίτημα την επιστροφή σε τροχιά προσέγγισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πλέον με αίτημα την παραίτηση του ίδιου του Βίκτορ Γιανούκοβιτς. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι βίαιες διαδηλώσεις έχουν επεκταθεί πέραν τους ουκρανικής πρωτεύουσας. Ο κυβερνήτης της πόλης Λβιβ, στα δυτικά, εξαναγκάστηκε να υπογράψει την παραίτησή του έπειτα από έφοδο διαδηλωτών στο γραφείο του. Αναφορές κάνουν λόγο για διαδηλώσεις σε τουλάχιστον άλλες τέσσερις πόλεις της δυτικής Ουκρανίας.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, είχε καλέσει νωρίτερα αστυνομικούς και διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Γκρουσέφκσι του Κιέβου, σε εκεχειρία έως τις 20.00 την Πέμπτη, εν αναμονή του αποτελέσματος των προγραμματισμένων διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση. «Θα επιστρέψω εδώ στις 20.00 η ώρα και θα σας ενημερώσω για τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax...

Δείτε στο ialmopia τι συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία μέσω του Russia Today:











πηγή:toxwni.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *