Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Νέο μηχάνημα προβλέπει τις ασθένειες‏

Νέο μηχάνημα προβλέπει τις ασθένειες‏Επανάσταση στον έλεγχο του ανθρώπινου γονιδιώματος και την πρόβλεψη των ασθενειών από τις οποίες κινδυνεύει κάθε οργανισμός αναμένεται να φέρει ένα νέο ιατρικό μηχάνημα που έχουν στη διάθεσή τους επιστήμονες στην Αυστραλία. 

Το μηχάνημα κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και ονομάζεται «HiSeq X Ten», ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση των επιστημόνων που βρίσκονται πίσω από αυτό έχει τη δυνατότητα να ελέγξει το γονιδίωμα του ανθρώπινου οργανισμού πολύ πιο σύντομα και πιο οικονομικά από ό,τι μπορούν τα μηχανήματα που υπάρχουν σήμερα.

Κι αυτό γιατί το «HiSeq X Ten» αποτελεί συνδυασμό δέκα μηχανημάτων και σε μία μέρα μπορεί να «σκανάρει» το γονιδίωμα πέντε ανθρώπων με κόστος που δεν ξεπερνά τα 1.000 δολάρια – ποσό πολύ χαμηλότερο από εκείνο που απαιτείται σήμερα για την αντίστοιχη εξέταση και κυμαίνεται στις 5.000 δολάρια.

Οι επιστήμονες που το κατασκεύασαν αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι προσέγγισαν το Ινστιτούτο Garvan λόγω της ειδίκευσής του στην ανάλυση του γονιδιώματος, η οποία αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά, καθώς το νέο μηχάνημα θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες των ερευνητών.

Το μηχάνημα υπάρχει επίσης στο Ινστιτούτο Harvard – MIT της Μασαχουσέτης, ενώ η χρήση του πιστεύεται πως όχι μόνο θα επιταχύνει σημαντικά την πρόληψη των ασθενειών, αλλά και ότι θα αυξήσει τις στοχευμένες και εξατομικευμένες θεραπείες, αλλάζοντας τα δεδομένα στην ιατρική.

Η ανακοίνωση του Ινστιτούτου Garvan για το νέο μηχάνημα έγινε κατά τη διάρκεια του 32ου ετήσιου συνεδρίου υγείας, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: naftemporiki.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *